Redo för start

Jag och Roberto Vacchi på presskonferensen igår

Jag och Roberto Vacchi växlade med att ställa frågor på presskonferensen i Sälen igår. Det var meningen att Roberto skulle vara ensam moderator, men Vasaloppet ångrade sig och ville ha min experthjälp. Det var smickrande.

Jag tycker om att skriva att jag är i bra form när jag är det. Det tycker jag också att jag är ganska bra på. Förra året hade jag bra form hela säsongen och uttryckte också det här på bloggen. Det är inte roligt att snacka ned sig innan start, men den här gången blir det svårt att haussa sig själv.

IMG_6162Med en ond armbåge hela hösten, fyra sjukdomsomgångar strax innan nyår, enorm arbetsbörda i januari och nu en muskelbristning nära skuldran kan jag tyvärr inte säga att allt har gått i rätt riktning.

30/50/100
Men jag vägrar att ändra mitt mål om att bli topp 30, trots att det kommer bli oerhört svårt. När Astrid föddes 22 maj lade jag om träningen en del för att göra den mer effektiv, så när jag väl kunnat träna har jag gjort det smartare än någonsin förut. Trots att de flesta tävlingarna i år inte varit så bra fick jag till ett topplopp i Ulricehamnsloppet för tre veckor sedan. Det loppet i den toppformen med dom skidorna hade förmodligen räckt till topp 30 i Vasaloppet, men efter det har jag ju haft min förbannade skada…

Blir jag topp 50 i morgon är jag överlycklig, blir jag utanför topp 100 är jag missnöjd. Det får bära eller brista. Bokstavligt talat har det ju faktiskt redan brustit i muskeln, så gör det alltför ont kommer jag bara åka igenom loppet i distansfart. Eftersom jag aldrig brutit ett lopp som lär det inte heller ske i morgon.

Vasaloppet är big steaks, så är det bara. Årets viktigaste lopp. Men skillnaden mot tidigare år är att jag har två tjejer att pussa när jag kommer i mål, så blir liksom idrotten bara hälften så viktig.
Vasaloppet 2011 the story
Vasaloppet 2012 the story
Alla mina Vasaloppsresultat:

year event place number nat ac time
2012 Vasaloppet 60 52 SWE H21 03:52:13 » view details
2011 Vasaloppet 52 133 SWE 04:06:51 » view details
2010 Vasaloppet 133 179 SWE 04:30:56 » view details
2001 Vasaloppet 122 11425 SWE 04:30:28 » view details

IMG_6180

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Redo för start

  1. Marcus skriver:

    Lycka till!

  2. Bumbi "skejtarn" skriver:

    Bryt ett ben (som man säger på engelska för att inte bringa otur)!

Kommentarer är stängda.