Flygtur till Jämtland

Så sitter man här igen. På ett flygplan på väg mot skidåkning, den här gången för Årefjällsloppet. Jag känner mig snart som en medlem av 10 000-klubben, alltså 10 000 restimmar per år (167 dagar).

På lördag avgörs första upplagan av Årefjällsloppet och om några timmar ska jag vara moderator på presskonferensen dit cirka 20 av toppåkarna kommer. Jag ska bland annat fråga Jørgen Aukland om han överhuvudtaget lär sina barn att åka diagonalt, eller om han vägrar att valla åt dom och istället låter dom att staka.

Sur säsong
Detta är den 6:e av 6 tävlingar i Swix Ski Classics och efter 75 km K på lördag med efterföljande bankett (som ska bli vansinnigt rolig) så är min säsong över. Det har verkligen inte blivit som jag tänkt mig. Bara för att jag har fyllt 30 år, köpt hus och blivit pappa, så betyder inte det att jag trappar ner. Självklart har jag fått pussla mer för att få ihop vardagen, men samtidigt var jag i MIN LIVS FORM i oktober (mer om det någon annan gång). Sedan dess har jag mest varit sjuk, sjuk, sjuk, skadad, skadad och skadad. Det är förmodligen bara IFK Mora SKs Joakim Engström som kan utmana mig i förstörda träningsdagar i vinter, vilket du bland annat kan läsa här.

Min bästa träningvecka sedan oktober har varit 12 timmar, snittet har nog legat på 5 timmar. Det funkar liksom inte när man ska prestera bra. Sedan tycker jag faktiskt det har varit lite stolpe ut också. Min enda bra tävling, Ulricehamnsloppet, blev jag 2:a efter en diskutabel upploppsstrid. Och i årets viktigaste lopp, Vasaloppet, bröt jag en stav på myrarna och fick både stå still och åka åt fel håll för att få en ny.

Jag ska dela rum med Kjell-Erik Kristiansen på Holiday Club i Åre. Kjell-Erik är en mycket duktig spekar inom skidor och skidskytte och driver även längd-sajten sweski.com. Jag har bara pratat med Kjell-Erik i typ 1 minut av mitt liv, så det ska bli kul att lära känna honom lite mer.

Jag ska dela rum med Kjell-Erik Kristiansen på Holiday Club i Åre. Kjell-Erik är en mycket duktig spekar inom skidor och skidskytte och driver även längd-sajten sweski.com. Jag har bara pratat med Kjell-Erik i typ 1 minut av mitt liv, så det ska bli kul att lära känna honom lite mer.

Bra möten i Stockholm
Hur det kommer att gå i Årefjällsloppet vet jag inte. Jag ska åka igenom och njuta av att delta i premiärupplagan och spana in utsikten. Självklart kommer jag att ge allt med nummerlappen på (den enda gången i mitt skidliv jag inte gjort det var i misären i Storebroloppet 2011), men jag känner mig oerhört otränad, ur form och mer sugen på nästa säsong. Med undantag från ett par tillfällen har jag varken stakat, tränat SkiErg eller styrketränat sedan i början av februari, så det är inte tal om att åka utan fästvalla för mig.

Mötena i Stockholm måndag och tisdag gick bra! I måndags har jag på ett förlag och jag kommer att skriva ca en femtedel av en bok, deadline 1 juni. I tisdags hade vi både strategimöte och redaktionsmöte för Vasalöparen. Runners World – som gör Vasalöparen på uppdrag av Vasaloppet – kom dit med både marknadschef och VD. Vasaloppet hade en liknande laguppställning och totalt var vi 10 personer som satt runt ett runt bord i 5 timmar och hade en intressant och kreativ diskussion. Eventuellt blir det en liten ändring för mina mina uppdrag framöver, i positiv riktning i så fall!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Flygtur till Jämtland

  1. Jakob Hanberger skriver:

    Lycka till! Har bott där upp och sprungit och cyklat kring bansträckningen. Fantastiskt vackert, hoppas ni får bra väder. Ser fram emot att köra nåt annat år, nu blir det TV:n istället 🙂

Kommentarer är stängda.