Blogginlägg i punktform

Vålådalen är fina grejer

Vålådalen är fina grejer

Efter skidturen njut jag av grädde och hjortronsylt, med några våfflor till. Ett stort minus för Vålådalens fjällstation var dock att det serverades kaffe i koppar utan öra.

Efter skidturen jobba jag lite och njöt av grädde och hjortronsylt, med några våfflor till. Ett stort minus för Vålådalens fjällstation var dock att det serverades kaffe i koppar utan öra.

 • Den största skillnaden mellan att vara 30 år (som jag är) och 20 år är hur det känns dagen efter en rejäl fest. Jag dricker oerhört sällan mer berusningsdrycker än två glas vin på en och samma kväll, men efter Årefjällsloppet så blev det en extra dos. När jag var yngre kunde jag gå ut och springa 3 mil i 4 min-fart kl 08.00 dagen efter, nuförtiden gör jag inte många knop före lunch. Det är tur att jag bara upplever detta ett par gånger om året.
 • Jag träffade Jonas Colting av en slump på Arlanda på väg hem igår. Vi hade båda köpt sötfika, oberoende av varandra. Jag GBs största strut och han tårta. Känns bra att vi som jobbar med idrott och hälsa är goda förebilder.

  Jag träffade Jonas Colting av en slump på Arlanda på väg hem igår. Vi hade båda köpt sötfika, oberoende av varandra. Jag GBs största strut och han tårta. Känns bra att vi som jobbar med idrott och hälsa är goda förebilder.

  På eftermiddagen i söndags åkte jag från boendet på Holiday Club i Åre till Idas syster Åsa i Östersund, för att hälsa på hennes familj. Som även består av Mattias Nilsson och två barn, varav dottern bara var 8 dagar gammal. Väldigt trevligt och kul att få träffa Astrids kusin före en avundsjuk Ida! Jag brukar inte vara så het på skidåkning dagen efter långlopp, men jag kunde trots inte kväva mitt infall att svänga in mot Vålådalen då jag passerade Undersåker i ett vansinnigt soligt Jämtland. Jag åkte (eller gick) skidor en dryg timme, bland annat på elljus-, Lake Placid-, Sapporo- och Intervallspåret. SÅ HIMLA FINT, varför jag har jag inte åkt här innan? Jag var i Vålådalen november 2007 för att göra reportage, men då var det snöbrist och bara elljusspåret var öppet.

 • Borås skidstadion bjuder fortfarande på fantastiskt bra förhållanden. Fråga skidstekaren Rickard Bergengren, som lödde i 2,5 h där igår. Jag själv kommer dock inte åka så mycket mer skidor i år. Det ska vilas och sedan cyklas.
Rickard Bergengren på Borås skidstadion

Rickard Bergengren på Borås skidstadion. Foto: Z

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Blogginlägg i punktform

 1. Z skriver:

  Dåligt att inte uppge fotograf 😉

 2. daniel abrahamsson skriver:

  det luktar träningsläger i vålådalen i vinter igen!! då drar vi dit ett gäng och leker ta fatt i sapporo tycker jag!

 3. Micke E skriver:

  Skön bild på renlevnadsmänniskan Colting, han ser ut som en femåring som blir påkommen med handen i godisburken,

 4. Olle Häggdahl skriver:

  Gillar Rickards love handles!

Kommentarer är stängda.