Anton Järnberg slutar

Jag har väldigt nöjd med att slå Anton Järnberg, men jag har också åkt en helvetiskt massa fler rullskidsmil än honom hittills i år.

Anton Järnberg och jag efter King of the Hill förra året. En av få tävlingar då jag slog denne man.

Jag är fortfarande i lite lätt chock. Efter Årefjällsloppet i lördags (anmälningen till nästa år har förresten redan öppnat) så nåddes jag av det tråkiga beskedet att Anton Järnberg slutar med elitskidåkning.

Anton har blivit 27:a i Vasaloppet och tagit SM-silver i sprintstafett, och har sedan ett par år tillbaka bott i Ulricehamn. Vi har ibland tränat ihop och jag har alltid gillat Anton: trevlig, ödmjuk och med intresse för hur det går för andra skidåkare. Han har också ofta peppat mig på ett initierat sätt både i med- och motgång.

Anton Järnberg (t v) och Dan Moberg efter Jizerska Padesatka 2011

Anton Järnberg (t v) och Dan Moberg efter Jizerska Padesatka 2011

När jag pratade med honom i helgen blev jag verkligen förvånad och självklart tycker jag det är tråkigt. Jag hade tänkt att försöka åka fler turer till Ulricehamn i sommar för bra sparring. “Jag insåg i höstas att motivationen inte skulle finnas där för ytterligare än säsong, så jag bestämde att denna skulle bli min sista”, var ungefär vad Anton sade. Han höll det dock lite halvhemligt fram tills nu. Tyvärr missade han Årefjällsloppet pga sjukdom. Istället blev hans sista tävling som elitåkare Ulricehamns IFs öppna KM, där han vann (bl a före mig) den 12 km långa elljustävlingen på blanka skidor med LF6.

Lycka till Anton med jobbet på Team Sportia i Ulricehamn och med arbetet för Helsinge Ski Team! Och bra att du sade att du fortfarande kommer att träna, vilket gör att jag trots allt kan åka till Ulricehamn för bra sparring!

Fakta enligt Helsinge Ski Teams hemsida
Född: 1984 i Gnarp
Bor: Ulricehamn
Klubb: Hudiksvalls IF
Pjäxor: Fischer
Skidor: Fischer
Stavar: SkiGo
Handskar: SkiGo
Glasögon: Casco
Meriter: SM silver Sprintstafett 2011, 10a Tartu Ski Marathon 2010, 27a Vasaloppet 2011

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Anton Järnberg slutar

  1. Pierre skriver:

    Fasen vad trist…

  2. Lars skriver:

    Kul att du uppmärksammar detta Erik. Det är Anton minst sagt värd

Kommentarer är stängda.