Älskade Svenssonliv

Josefin och Martin ordnade turnering i äggpickning på påskafton, där Martin sopade hem bucklan. Vi sov även över där och njöt i den spatiösa villan på Hedvigsborg.

Josefin och Martin ordnade turnering i äggpickning på påskafton i deras bodega/innebandyarena. Martin sopade hem bucklan. Vi sov även över där och njöt i den spatiösa och välskötta villan på Hedvigsborg.

Astrid hjälper mig och Olle med att bygga ihop gungställningen som Rickard Bergengren genröst gav oss i present!

Astrid hjälper mig och Olle med att bygga ihop gungställningen som Rickard Bergengren genröst gav familjen Wickström i present!

Förra veckan blev en rehabvecka för kropp och själ. Lite träning, trevlig träning, lite jobb, mycket familjetid, samt mycket hustid både inne och ute. Det har verkligen varit skönt och hälsosamt på alla fronter. Ida börjar bli gladare och gladare över att bo i mitt föräldrahem i Lundaskog (ett område som för övrigt är hett nu sedan Jula, Swedol och de andra affärerna slagit upp portarna bara 1 km från oss, vi har varit på några invigningar i vår). Ida var lite skeptisk i början efter att vi köpt huset i maj förra året.

Dold agenda med gungställningen?

Dold agenda med gungställningen?

Förutom de mikroskopiskt små grejerna som jag fixar i “mina” två rum i källaren har vi ordnat lite grejer av lite mer vikt senaste året: lagt nytt golv, målat tak, målat väggar, tapetserat i vårt sovrum, klädkammare och Astrids rum, flyttat en innervägg och fixat ytskikt i vardagsrummet och bytt ett gäng fönster.

I vår ska vi göra ett nytt rum helt från grunden, TV-rummet, så om några månader kanske vi får TV igen efter att ha varit utan i 10 månader. Vi ska även byta de nio stora fönsterna i vardagsrummet, samt byta tak. Visserligen bara papptak, men eftersom taket läckt i många år så har några takstolar ruttnat, ergo det kommer att bli ett omfattande arbete med tanke på att huset är på 140 kvm (+ 140 kvm biarea). Ju mer framåt det går, desto gladare blir Ida, desto gladare blir jag.

DSC_0552Sötbrödstiden över för denna gång
Hela påskhelgen kantades av middagsbjudningar, antingen hos oss eller att vi var bortbjudna. Jag gillar verkligen den umgängesformen. Middag kl 18 eller 19 med 2-6 gäster, med 2-3 rätter och ett par glas vin. Lugnt och fint, trevliga samtal och mycket Svensson över det hela. Det kanske låter tråkigt, men jag trivs oerhört bra med det livet som jag föraktade som ung och radikal i 20-årsåldern. Om man bortser från alla resor lever vi ett mycket vardagligt liv med rutiner och vanor, det gillar jag!

DSC_0554Träningen för mig har blivit precis som den jag skrivit åt de jag coachar: lugnt, kravlöst, inga intervaller, inga pass över 2 h, en del styrka, olika träningsformer. Helt enkelt en långsam övergång till barmarksträning. Jag har bland annat cyklat MTB med Martin Josefsson, sprungit med Olle Häggdahl och cyklat landsväg (med Zipphjul) med Jonas Colting. I två veckor till ska jag träna lugnt och kravlöst för att samla mental energi innan jag drar igång på allvar i mitten av april.

De kommande två veckorna kommer också att bli väldigt tuffa med mycket Vasalöparenjobb och skrivande på en del av en bok. Från och med denna vecka till augusti kommer jag också att vara pappaledig två dagar i veckan, så för att få till träning närmsta tiden gäller det att ta fram joggingvagnen! Att vara två heldagar med Astrid utan Ida känns för övrigt jätteroligt! Jag tror det kommer bli en del gungande, krypande på gräsmattan, samt att hänga med Robban Malmgren och Erik Thiberg, som också var sitt barn i typ Astrids ålder.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Hus, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.