Jönköping Open Rollerski 10 augusti

Liared Open Race utanför Ulricehamn förra året. Jag först i klungan med rosa hjälm. Arrangör och fotograf: Martin Eckervad.

Liared Open Race utanför Ulricehamn förra året. Jag först i klungan med rosa hjälm och Michael Jordans nummerlapp. Arrangör och fotograf: Martin Eckervad.

Jag fick ett mejl av den trevliga och roliga eldsjälen Martin Eckervad igår. Martin Eckervad är dels ledare för Ski Team Syd, dels är han en av de personer som gör allra mest för rullskidssporten i Götaland.

Han lät denna blogg få den äran att vara tidigt ut i medier med nyheten om ett av årets grymmaste och mest unika rullskidslopp, Jönköping Open Rollerski 10 augusti, med GP-känlsa. Jag ska med största sannolikhet stå på startlinjen och njuta av att tävla på avstängda vägar centralt i den småländska residensstaden, på en lördagkväll! Så står det på hemsidan:

Martin Eckervad

Martin Eckervad

Lördagen den 10 augusti kommer det att bli en riktig rullskidsfest i Jönköping. IK Hakarpspojkarna i samarbete med Ski Team Syd arrangerar Jönköping Open som är en rullskidstävling på klassiska skidor mitt inne i centrum av Jönköping.

Tävlingen går av stapeln på lördagskvällen klockan 19,30 och är en av alla aktiviteter som sker under Jönköpings Festen som äger rum 9/10 augusti.

Banan kommer att vara helt avstängd för trafik och körs på samma bana som SM i Trihatlon körs på under fredagen och lördagen. Banan är 2.2 km lång och erbjuder både den tekniske och den stakstarka åkaren fina möjligheter att stå överst på prispallen.

All information om banan, tider, anmälda mm kommer att presenteras här på hemsidan under respektive flik i menyn.

Missa inte årets häftigaste tävling!!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.