Funbiten

Inne-DM Göteborg 2007. Starten på 3000 meter.

Inne-DM Göteborg 2007. Starten på 3000 meter. Jag i röda skor och med handen på klockan.

Linus Davidsson (9.20 min), jag (9.10 min) och Rikard Pentonen (9.45 min)

Linus Davidsson (9.20 min), jag (9.10 min) och Rikard Pentonen (9.45 min) för drygt 6 år sedan. Mitt personbästa på 3000 m.

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så har jag inte skrivit träningsdagbok sedan i augusti (innan dess finns drygt tio års träning bokfört). Men när det blev måndag vecka 17 tänkte jag att det var dags att börja. Eftersom nästa säsong kanske blir den sista då jag verkligen försöker vara snabb i skidspåret så tänkte jag göra det så bra som möjligt, och med en träningsdagbok brukar jag kunna höja motivationen. Särskilt med en offentlig sådan.

Efter många om och men valde jag den sociala träningssajten FunBeat. Den har sina begränsningar, men i stort tycker jag den är riktigt bra. Och kul! Nu har jag skrivit upp all träning där i en dryg vecka och för att hålla reda på A1, A2 och A3 väljer jag schablonmässigt intensitetsnivåerna 13, 16 respektive 18 på Borgskalan. Då kan jag på ett överskådligt sätt se fördelningen i både träningsformer och intensitet. Det gör också att jag delar upp intervallpass i själva intervalltiden (ansträngningsnivå 18), samt uppvärmning, vila mellan intervallerna och nedvarvning (nivå 13). Så kör jag t ex SkiErg en halvtimme inklusive 5 st 1000 m-intervaller så blir det 18 min A3 (nivå 18) och 12 min A1 (nivå 13).

Funbeat logo

3000 m seghet
Igår hade jag tandläkartid kl 07.15. Jag ville springa fort (utan joggingvagn) den dagen och eftersom jag var pappaledig insåg jag att det fick bli ett kort pass tidigt på morgonen. Kl 05.30 gick jag upp, åt en halv frukost och cyklade ner till Ryavallen. 10 min uppvärmning, 3000 m max och sedan direkt vidare till tandläkaren. Tiden blev den sämsta på länge, 9.54 min, riktigt långt ifrån fornstora löpdagar. 9.10 min är mitt pers sedan 2007, men eftersom jag bara sprungit 1-2 dagar i veckan sedan 2010 räknade jag absolut inte med att pressa det. Men 9.30 min borde jag i alla fall göra, eftersom det känts någorlunda bra med löpningen i övrigt. Det får bli i maj, med sparring och lite senare på dagen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Funbiten

  1. Johan Palmer skriver:

    Härligt spökarenorna!

Kommentarer är stängda.