Kanonbra med Ulricehamns IF

Erik von Essen, gårdagens Mr. BBQ

Erik von Essen, gårdagens Mr. BBQ.

Nu är vårt första helgläger med klubben avslutat. Träningen blev ungefär så här:

Lördag förmiddag: 1:45 h ”A1” stakning (råkade dock bli ett stakrace på en kvart upp till Hössna från Kroken). Jag hade 3:or.
Lördag eftermiddag: 2 h med löpning och sexkamp i stafettform: rulla tunna, kort skidgång med stensäck, kort sprint på alla fyra, plankan så länge som möjligt och två gånger skidgång uppför liftrännan i Ulricehamns slalombacke. Det sistnämnda var en mjölksyrafest utan dess like.
Söndag förmiddag: Backintervaller rullskidor K i Ulricehamn på 2:or med vila i bilar ner, totalt 35 min A3

Marcus Johansson ställde ut med klungans snyggaste skidskor

Marcus Johansson ställde ut med klungans häftigaste skidskor, designade av Philip Askeroth

Min form känns märkligt nog väldigt bra. Den här veckan med Vasalöparen har varit otroligt tuff och det har ibland blivit 13 timmar framför datorn och 5 timmars sömn, men jag har precis som de två föregående veckorna kört 10 timmars träning inklusive 5 intensitetspass.

Det verkar ha gjort gott, för det var bara snygge-Marcus som kunde utmana mig i stakbacken på distanspasset och på de klassiska backintervallerna idag. Vi var jämna båda gångerna, jag drog mest men han spurtade enkelt ned mig. På skidgången var jag klart först (liftrännan upp på 2.59 min) och plankan ”vann” jag genom att med bra teknik stå i 6 minuter (tvåan gick ned efter 5.42 min och sedan tyckte jag det räckte med 6 min…).

Jag köpte en lagkaptensbindel på Team Sportia som jag hade runt armen i helgen

Jag köpte en lagkaptensbindel på Team Sportia som jag hade runt armen i helgen

Svenska lopp i vinter
Vi var ca 15 personer i helgen och alla är supertaggade. Islänningarna Brynjar och Saevar var också med, de satsar mot OS i vinter. Förutom några helgläger kommer Ulricehamns IF även att ha ledare på lägren i Torsby i aug, Ramsau sep/okt och Bruksvallarna nov. Dessutom blir det en rejäl satsning med dricka-, stav- och vallaservice på svenska långlopp (främst Västergötland och Dalarna). Alltså inga utlandslopp för mig i vinter, till min stora glädje! Den tid jag är borta från familjen vill jag ska vara så bra som möjligt för min skidsatsning, och då tror jag lägerdagar gör bättre för min Vasaloppssatsning än utlandslopp. Att vara borta från Ida och Astrid fyra dygn vid fem tillfällen som jag var vinter, utöver höstens läger, var inte endast kul. Jätteskönt att slippa det. Möjligtvis åker jag ett Norgelopp på våren.

Klubben har fixat det skitbra och stort tack till sportchef Martin Henricson för fantastiskt engagemang i helgen med Erik von Essen vid sin högra hand.

Med i helgen var förutom nämnda namn även Mattias Karlsson, Amy Rankka, Johan Nyman, Pontus Rygh, Z, Martin Gotting, Stefan Palm, Jesper Nilsson och ledare Lars Karlsson.

Det här blir bra!

Det här blir bra!

Martin Henricson till vänster. Foto: Johan Nyman.

Martin Henricson till vänster. Foto: Johan Nyman.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.