Varbergsloppet 2013 the story

Jag i vitt som tredje person

Jag i vitt som tredje person

Resultat Varbergsloppet finns här. Eftersom Ida är på tjejhelg och dricker cosmopolitan på Ribban i Malmö finns inga andra foton än dessa mobilbilder.

bild 233.59 min blev den officiella tiden i Varbergsloppet igår. Jag är jättenöjd. Igen. Hela våren och sommaren har tävlingarna verkligen gått min väg. Jag har varit i bra form och även fått ut allt med nummerlappen på. Taktiken har funkat bra och jag har varit totalt utpumpad i mål.

Igår hade jag inga högt ställda förväntningar. Trots att formen är mycket god har jag inte sprungit några platta intervaller i år, knappt någon intensitet överhuvudtaget i löpning om man bortser från tävlingarna. Dessutom visste jag inte vad min sätesmuskel skulle säga om 10 km asfalt.

Jag vann återigen tröjtävlingen, det vill säga bästa löpare som hade arrangörens t-shirt

Jag vann återigen tröjtävlingen, det vill säga bästa löpare som hade arrangörens t-shirt

Bra avslut
Den sade aj efter ca 3 km, men det påverkade inte löpningen så mycket. Jag låg i klunga hela loppet och det blev successivt jobbigare. Jag visste att jag har en bra långspurt så jag hade bra självförtroende när jag passerade 9 km-markeringen, trots att jag var ordentligt sliten. Med 700 m kvar gav jag precis allt i ett par hundra meter och passerade två gubbar, sedan gav jag precis allt på nytt med 300 m kvar och passerade ytterligare en. Jag kroknade totalt sista 100 m, men ändå gick sista kilometern (platt och lätt motvind) på 3.05 min. I mål var jag så trött så jag visste inte var jag skulle ta vägen. Nöjd med att ha avancerat från placering ca 18 i början av loppet till 12:a i mål.

Juniorskidåkaren Emil Svensson från Åsarna imponerade stort och sprang på 32.38 min. Det är inte många svenska skidåkare som rår på det.

Martin och Josefin servade med dricka, hejning, värdesaksinlämning och trevligt sällskap. Stort tack min vänner!

Martin och Josefin servade med dricka, hejning, värdesaksinlämning och trevligt sällskap. Stort tack mina vänner!

Bob Kaill, löptränare för Knallen som styrde mina banintervallpass under sommren och hösten 2006

Bob Kaill, löptränare för bl a Annelie Johansson i Borås som styrde mina banintervallpass under sommaren och hösten 2006

Löpfest vid fästningen

Löpfest vid fästningen

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.