Jönköping Open Rollerski 2013 the story

Fia Jobs, Skånes Seraina Boner

Fia Jobs, Skånes Seraina Boner

I lördags kväll åkte jag för första gången i mitt liv ett “GP-lopp” på rullskidor i Sverige. 45 min + 2 varv på en 2,2 km lång bana stod på programmet i Jönköping Open Rollerski. Med klassiska tävlingsrullskidor. Startfältet var riktigt bra med många duktiga skidåkare och rullskidsspecialister. Av de som tävlar för Götalandsklubbar var de få som saknades bland eliten.

Jag har varit i riktigt bra form ända sedan i april då jag frisknade till från en katastrofal skidsäsong fylld med sjukdomar och skador. Även i lördags var formen på topp. Platta, snabba rullskidslopp på tävlingshjul är verkligen inte min kopp av te, det är inte riktigt samma sak som skidåkning på snö. Exempelvis blev jag 16:e man på distriktstävlingen Rollsborundan i november 2010, för att sedan vara före alla utom två i det fälten i Vasaloppet fem månader senare (nu är jag dock en bättre rullskidsåkare).

Daniel Abrahamsson, mitt resesällskap. För övrigt pajade även vår franska finess vänsterblinkers på väg på Jönköping. Den bilen slutar aldrig förvåna.

Daniel Abrahamsson, mitt resesällskap. För övrigt pajade även vår franska finess vänsterblinkers på väg till Jönköping. Den bilen slutar aldrig förvåna.

Ville ha mindre klunga
Med det i bakhuvud är jag mer än nöjd med min 8:e-plats i lördags. Inte minst på hur loppet såg ut. I början var vi en gigantisk klunga, då det är svårt att gå ifrån när det går i nästan 30 km/h i snittt (då är luftmotståndet betydande). Jag visste från början att det skulle bli klungspurt och att jag inte skulle ha en chans mot fartkanonerna. Därför var jag väldigt sugen på att minska klungan från låt sig 30 till 10 personer.

Så redan tidigt i loppet började jag gå upp och köra maxryck på 30-60 s och gjorde det ungefär var 5:e minut hela loppet. Det tog på krafterna, men jag lyckades med det jag ville, nämligen att minska klungan. Dessutom tycker lopp blir roligare på det sättet, istället för att mysa i en klunga hela vägen. Tyvärr var det få som hade samma “dra hårt”-vilja som mig, så ofta gick det i sällskapsfart. Lite märkligt kan jag tycka, det finns fler än mig som saknar spurt. Att de spurtstarka väljer att spara på sig förstår jag däremot till fullo.

Martin Eckervad, tävlingsledare. Hatten av för ett fantastiskt jobb.

Martin Eckervad, tävlingsledare. Hatten av för ett fantastiskt jobb.

När det drog ihop sig blev det som väntat en kamp blev de tre fartdårarna Westberg, Westman och snygge-Marcus, där Hillaredssonen Karl-Johan Westberg vann med ungefär en iPhone-längd.

Resultat Jönköping Open Rollerski, top 15 (hel lista här):
1 100 Karl-Johan Westberg Borås SK
2 117 Tobias Westman IK Stern
3 104 Marcus Johansson Ulricehamns IF
4 114 Viktor Hansson Garphyttans IF
5 106 Emil Ekman Ulricehamns IF
6 102 Patrik Johansson IFK Skövde
7 103 Markus Jönsson Tranemo IF
8 101 Erik Wickström Ulricehamns IF
9 110 Peter Arnesson IF Hallby SOK
10 115 Philip Askeroth IK Stern
11 137 Jesper Brofjärd Borås SK
12 116 Jesper Arnesson Borås SK
13 109 Andreas Svensson Ulricehamns IF
14 124 Lars Ericsson Målerås If
15 105 Carl Olander IK Stern

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, tävling (sedan juli 2012), Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Jönköping Open Rollerski 2013 the story

  1. Pingback: Jönköping Open Bildfestival | Erik Wickström – Konditionskonnässör

Kommentarer är stängda.