Bollebygdsloppet 2013 the story

1:an och 2:an, Erik Wickström och Björn Rosenström

1:an och 2:an, Erik Wickström och Björn Rosenström. Några kanske känner igen namnet. Jodå, det är han som sjunger om Lennart och Ragnar.

Egentligen skulle jag ha kört Tjörn Triathlon igår, men eftersom jag inte har möjlighet att träna så mycket bestämde jag mig för några veckor sedan att skippa detta SM på halvironmandistansen. Min våtdräkt deltog dock. Min högstadiekompis Per Odqvist ringde gråtandes från bilen på väg söderut från Stockholm och hade glömt sin. Klart jag ställde upp för min gamla skateboard- och snowboardvän och lånade ut min Sailfish!

Sedan funderade jag på att bege mig till Göteborg och springa Salomon Trail Tour. Men även dessa planer reviderades då jag via tidningen Annonsmarkan fick se att det lokala gymmet Genki.se arrangerade historiens första upplaga av Bollebygdsloppet 10 km.

Det lät som ett perfekt alternativ för att umgås med familjen. Kortare restid, kortare avstånd, mindre folk och mer gräsrot. Ida och Astrid följde med och vi kom dit strax innan start och kunde åka hem strax efter målgång.

Jag i rött linné

Jag i rött linné

Sprang fel
Vårens och sommarens kanonform har sprungit och gömt sig senaste veckorna, så jag hade inga konkreta mål. Varbergsloppet i juli gick på 33.59 min, så jag sprang iväg i det tempot. Det kändes bra, första tre km-splitarna på 3.25-3.25-3.20 min på asfalt med mer uppför än nedför. Sedan sprang jag fel, inte så lite heller. Drog uppför en brant grusvägsbacke, konstant rejält uppför i 550 meter innan jag insåg att det var fel och jag fick vända om. Tappade lite tid och motivation…

Sedan blev loppet lite speciellt, eftersom jag tokrusade för att komma ikapp de andra. I mål hade jag 11,38 km på klockan (de andra hade 10,3 km), 40.57 min. Medelfarten blev 3.35 min/km, men fellöpningen, samt att det var en del grusväg och backar andra halvan påverkade nog en del. Kände faktiskt att jag hade kunnat klämt en platt asfaltsmil på sub 34 min igår, eftersom de första 3 km gick relativt lätt. Men det gjorde jag inte, det är resultatlistan som räknas!

Vann gjorde jag däremot av de 23 deltagarna på 10 km och fick medalj och pokal. Jag gick med Astrid de tio sista metrarna av loppet så hon skar faktiskt mållinjen före mig.

Stort tack ni i Bollebygd för ett supertrevligt arrangemang!

Borås Tidningen om Bollebydsloppet idag

Borås Tidningen om Bollebydsloppet idag

Pre-race meeting 10 min innan start

Pre-race meeting 10 min innan start

BTs utsände intervjuar löpare

BTs utsände intervjuar löpare

DSC_0012

Bollebygdsloppet 2013 starten

Bollebygdsloppet 2013 starten

Bollebygdsloppet 2013 starten igen

Bollebygdsloppet 2013 starten igen

Bollebygdsloppet 1:a segare

Bollebygdsloppet 1:a segare

Björn Rosenström bor i Bollebygd

Björn Rosenström bor i Bollebygd

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Löpning och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Bollebygdsloppet 2013 the story

 1. Niklas Solsjö skriver:

  2a i surfshorts 🙂
  Grattis till segern!

 2. Per Odqvist skriver:

  Tack för lånet av våldtäkten Erik! Du räddade mig! Nästa år hoppas jag vi kan stå på startlinjen ihop 🙂
  /Per

 3. Per Odqvist skriver:

  Våtdräkt skulle det stå, det andra lät konstigt 🙂

Kommentarer är stängda.