Ramsau dag 2: Lugnt och fint

Martin ställde ut med sin träningsoverall från OK Vivill idag. Den är från tidigt 90-tal.

Martin ställde ut med sin träningsoverall från OK Vivill idag. Den är från tidigt 90-tal. Maria Rydqvist lär ha en likadan.

 

Det var återigen +5 grader på glaciären, så det var lite trögt i snön. Jag höll 13 km/h i snitt, vilket förmodligen gör det till mitt långsammaste skidpass den här sidan millennieskiftet. Trög snö på 2600 m ö h känns. Man flåsar en del trots låg fart. Men trevligt var det och det kändes bra! På eftermiddagen sprang vi upp till toppen av Rittisberg.

Barnen (Emil och Marcus), samt Emelie och Maria var med på träningen idag, så nu är vi sex stycken från Ulricehamns IF på plats. Martin Josefsson tävlar för OK Vivill och är här som spelande tränare. Vi delar till min stora glädje rum. Martin är en bra kille.

Gårdagens träning:
Förmiddag: 2:00 h lugn klassiskt på glaciären. Lite lugnare idag än igår, men blev nog ca 30 min A2. Jag brukar kunna köra med bra fart där uppe utan att bli stum. Önskar att Vasaloppet avgjordes på en kuperad bana i blötsnö på 2600 meters höjd.
Eftermiddag: 1:30 h mycket lugn löpning bl a upp till Rittisberg med en klättring på ca 500 höjdmeter.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ramsau dag 2: Lugnt och fint

  1. Hannes skriver:

    Det är intressant när låg-landare presterar bra på hög höjd! Det skulle vara kul om forskarna kunde knäcka koden med höghöjdstalang snart.

    • Erik Wickström skriver:

      Ja. Inge Bråten gillade hög höjd och landslaget körde mycket höghöjdsläger innan framgångarna i OS 2006. Men nu verkar man inte satsa lika mycket på det.

Kommentarsfältet är stängt.