Ramsau dag 3: Pers i skidgång i Schladming

Ulricehamns IF redo att ta sig an Schladmings störtloppsbacke

Ulricehamns IF redo att ta sig an Schladmings störtloppsbacke

Jag förstår inte riktigt hur det går till. Trots att jag denna sommar/höst tränat mindre än på tio år, och att min arbetssituation är både mer stressande och tidskrävande än någonsin, slår jag personbästa i typ allting. Får jag bara vara frisk och hel och kunna träna mycket distans i november och december kan det här nog bli bra i vinter.

Utsiktet från pensionatet Bartlbauer där vi bor, 2,5 km bortanför uppfarten till "kabinbanevägen". Skitbra ställe, säskilt för att öva tyskan eftersom den trevliga värdinnan Herta inte pratar engelska.

Utsikten från pensionatet Bartlbauer där vi bor, 2,5 km bortanför uppfarten till ”kabinbanevägen”. Skitbra ställe, särskilt för att öva tyskan eftersom den trevliga värdinnan Herta inte pratar engelska.

Igår gick vi uppför för Schladmings störtloppsbacke, vilket blev årets första skidgångspass för min del. Jag hade gått upp de 1100 höjdmetrarna tre gånger tidigare, som bäst på 46.55 min (parkeringsplatsen i Schladming till korset bakom översta liftstationen). Igår var förhållandena sämre än på länge, med regn och högt gräs som var blött.

Marcus i rygg första 32 min
Jag har tre mellantider i backen och vid första mellantiden låg jag en bit efter, kanske för att gräset var som allra högst i början. Men sedan gick det bättre och bättre och på toppen blev tiden 46.19 min, alltså pers med 36 s. Näst snabbast upp bland UIFarna var Marcus Johansson, som stämplade in på 47.34 min, efter att ha legat i min rygg första 32 min.

Att gå uppför Schladmings störtloppsbacke är bland det jobbigaste jag vet. Efter 1 minut är jag rejält flåsigt och hela backen är en kamp mot en kropp som är väldigt fikasugen. Efteråt hade jag blodsmak i munnen och mådde illa, men det gick över med ett glas rött till en god trerätters.

Gårdagens träning
Förmiddag:
30 min lugn rullskidåkning. Var tvungen att jobba, så det blev tyvärr ingen glaciär.
Eftermiddag: Skidgång i Schladming 46.19 min. Totalt 1,5 h med uppvärm och nedvarv.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.