EN FRI MAN!!!

Äntligen! Som jag längtat. Som Ida har längtat. Igår innan vallaställsbygget gjordes de sista redigeringarna på DVD:n som ska komma med skidboken och därmed är hösten sista stora deadline passerad. Boken lämnades till tryck förra tisdagen och Vasalöparens novembernummer gick samma öde tillmötes i tisdags denna vecka.

DVD-menyn

DVD-menyn

Självklart återstår flera uppdrag i år, men inget stort och arbetsbördan kommer att bli BETYDLIGT mindre resten av året. Som jag uttryckt på bloggen flera gången så har jag jobbat väldigt mycket ända sedan i juni. Många långa dagar och även ganska många nätter. Det har faktiskt varit lite väl bra. Jag uppskattar verkligen mitt jobb och gör det jag vill varje dag året runt, men när man har hus och familj kan man inte hålla på i längden som jag gjorde juni-oktober. Och träningen blev naturligtvis väldigt lidande (inte tränat så lite en barmarksperiod på över tio år), trots att jag behöll bra form ändå till i början av oktober. Då blev jag sjuk efter en hård vecka i Ramsau och kraschlandade. Senaste veckorna har formen varit riktigt illa, men det ska nog gå att komma tillbaka till januari!

Instruktioner för styrkeövningar på SkiErgen på DVD:n

Instruktioner för styrkeövningar på SkiErgen på DVD:n

Asocial i flera månader
Jag hämtar tidigt på dagis tre dagar i veckan så Astrid och jag får många härliga timmar tillsammans som jag verkligen tycker är underbara. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna älska ett barn så mycket. Även mornar och middagar har jag kunnat umgås, tagit hand om och busat med Astrid. Men problemet har varit att jag suttit och jobbat framför datorn efter att vi lagt Astrid fyra kvällar av fem i flera månader. Och de flesta helger. Det har gjort att jag varken varit en speciellt social make eller en duktig husägare. Det har stått ganska still hemma. Tack vare mig. Ida står självklart först i bokens tacklista.

Musikshoppar för filmen

Musikshoppar för filmen

Resten av året är det fokus på familjen. Jag kommer första första gången på fyra år inte åka på läger till Bruksvallarna, eftersom jag vill vara borta från Ida och Astrid så lite som möjligt. Istället åker vi upp till Östersund en långhelg och hälsar på Idas syster med familj. Då ska jag åka lite skidor. Jag kommer att ha mycket mer tid till träning nu i november och december, så jag kommer att sikta på 12-15 timmars träning i veckan.

Lite att ta igen
Resten av året är det också fritt fram för Ida att gå på after work, operor i Göteborg och shoppa onödiga kläder (det brukar hon i o f s inte göra så ofta). Efter Vasaloppet ska vi också se till att fixa ett nytt kök. Jag har som sagt lite att ge tillbaka! Men framförallt ska vi ha trevligt tillsammans och bjuda hem släkt och vänner oftare.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.