Bra rullskidspass

Rickard Bergengren kom förbi igår med sin nyköpta BMW med 260 hk för ett trevligt rullskidspass

Rickard Bergengren kom förbi igår i sin nyinköpta BMW med 260 hk för ett trevligt rullskidspass. Själv ställde jag ut i Skins kompressionskläder, som jag pryltestar. A200 Thrmal, flossad insida värmer.

Jag har börjat med vägen tillbaka i träningen och det jag tror mig behöver är långa stakpass, något som gått bort senaste månaderna. Det har gjort att jag tagit slut i armarna redan efter dryg timme på de stakpass jag kört i oktober.

Denna vecka har det blivit hela tre rullskidspass på över 2 timmar, varav två enbart stakning. Igår var Rickard Bergengren och jag ute och klämde 2:35 h i lugn takt med 17.8 km/h i snitt runt Viared, Seglora och Rydboholm. Han på 2:or och jag stakandes på Elpex-3:or. Trots att det blev lite hets i några uppförsbackar (självklart knäckte jag honom) tyckte jag att armarna funkade bra även sista biten. Det känns som bara dessa tre långa pass har gett bra effekt. Nästa steg blir att köra några pass 2 h stakning A2, för att vänja sig vid långloppen.

Rickard ska förresten springa 6-timmars idag. Det blir några varv runt Ramnasjön, ett varv är 1,3 km asfalt. Jag är inte avis. Själv har jag städdag på dagis. Men det blir nog lite SkiErg innan.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Prylar, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.