Tävlingspremiär idag

Västgötapremiären 2 km varvbana

Västgötapremiären 2 km varvbana

Termometern visar +4 grader, regnet strilar ner, det är helt bart på backen och det är dags för tävlingspremiär om några timmar. Pappa hämtar mig så åker vi sedan gemensamt de fyra milen till Ulricehamn där Västgötapremiären 10 km K avgörs på en 2 km-bana med fyra 180-svängar per varv.

Västgötapremiären

Det har varit och blir en annorlunda säsong för mig. Jag har visserligen tränat bra sista 6 veckorna och känner mig i bra form, men ser man på barmarkssäsongen som helhet så har jag inte tränat så lite mellan april och oktober på 15 år. Mina tuffaste träningsveckor har i timtal varit som mina konkurrenters lugna veckor. Men tack vare att november och halva december gick bra, hoppas jag ändå kunna göra min bästa säsong någonsin. Hoppet är det sista som lämnar en…

Idag är det en knixig bana på 10 km med totalt 20 st 180-graderssvängar. Det är verkligen inte min tekopp. Jag brukar vara rejält akterseglad på dessa banor, så är jag långt efter idag blir jag inte särskilt orolig. Om det däremot går dåligt i första långloppet skulle jag vara mer orolig.

Vallar mina skidor idag (jag stakar utan fäste) gör min klubbkompis Sören Kannius, som ofta även vallar åt Dan Moberg och Henrik Alm. Han har en nätbutik som säljer skidgrejer, bland annat Ledsmiprepp (bra grundparaffin som jag brukar använda) och prisvärda pannlampor. Ta gärna en titt!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.