ÅreSwixOpen – nytt långlopp 28 december

Gamle storfräsaren Gustaf Berglund mejlade mig och undrade om jag skulle fira jul i Östersund igen, för att i så fall delta i det nya långloppet ÅreSwixOpen 28 december. Julen blir dock hemma, men kommande år känns det lockande. I år körs det 45 km långa loppet mest på prov, men åkare som Jerry Ahrlin och Oskar Svärd kommer att vara med.

Själv tyckte jag det kändes stort att bli personligt inbjuden av den trevlige tävlingsledaren Gustaf. Som i vanlig ordning hade med ordet ”Open” i tävlingsnamnet. Vi har faktiskt ett lag-SM-silver i duathlon ihop från 2007. Det var när SM gick i Östersund och det var min första duathlontävling. Jag hade ingen klubb, så jag anmälde mig precis som Gustaf i lokala IF Vallsundet. Jag själv blev 4:a i hård konkurrens efter att ha öppnat tävlingen genom att springa 10 km längs storsjökusten på Frösön på 32.40 min. Sedan bytte jag kläder (kunde inte så mycket om duathlon då…) inför cyklingen och cyklade på en tung linjecykel (ej tempocykel). Man lär sig. Det blev i alla fall ett lag-SM-guld med Väsby SS i duathlon 2009.

Trött efter dualthon-SM i Östersund 2007

Trött efter dualthon-SM i Östersund 2007

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.