Pappavecka

SkiErg-intervaller 5 st 1000 m med 1 min vila på motstånd 8.

SkiErg-intervaller 5 st 1000 m med 1 min vila på motstånd 8.

Den här veckan har jag varit hemma med Astrid måndag till torsdag. Hon är inte sjuk, ”Vabruari” till trots. Men eftersom jag har väldigt lugnt på jobbet för tillfället så passade jag på att köra en pappavecka och inte ha henne på dagis. Det är alltid trevligt! Jag reser ju en hel del så det är skönt att kunna få lite extra tid med Astrid.

Jag har ungefär 3-4 timmars jobb per dag som måste göras, men det hinns med på kvällen när Ida har kommit hem från jobbet. Problemet är träningstiden. Denna vecka lägger finåkarna ner många timmar och gör de sista finputsningarna inför Vasaloppet. Det hade väl kanske varit bäst för mig också, men Astrid har sovit strax före eller strax efter lunch alla dagar så hyfsat med träning har jag fått ihop. Astrid har också varit hos sin farmor en eftermiddag och då körde jag ett 2 timmars-pass på skidor.

Jag hade avslutning med Skanska-gruppen på skidskolan igår. Ett härlig gäng som jag haft i januari och februari. Även igår var det glada miner...

Jag hade avslutning med Skanska-gruppen på skidskolan igår. Ett härlig gäng som jag haft i januari och februari. Även igår var det idel glada miner…

Bra SkiErg-pass
Formen är fortsatt god. Jag satte nytt tangerat pers på SkiErg-tusingarna i tisdags med 3.31 min i snitt på 5 st med 1 min vila på motstånd 8: 3.32-3.32-3.31-3.33-3.28 min. Rejält fikasugen efter sista intervallen.

Till Mora
Idag åker Ida, Astrid och jag upp till Mora och håller tummarna för att svärfar Inge ska göra stordåd både i KortVasan och Öppet Spår måndag. Även min nyförlovade svägerska ska åka nio mil. Ida och Astrid åker sedan hem på måndag medan jag stannar till och med Vasaloppet.

Min mor och jag kommer stå på Vasaloppsmässan i helgen och sälja skidboken, så titta gärna förbi!

...eftersom det serverades blåbärssoppa och bullar längs spåret.

…eftersom det serverades blåbärssoppa och bullar längs spåret. Jag hade köpt fem liter som tog slut snabbt. Borås SK hade nämligen ungdomsträning och ryktet gick som en löpeld bland barnen att någon bjöd på sötsaker vid bordet där borta.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Pappavecka

  1. Andreas skriver:

    Hej!

    Till en skierg fantom som dig. Kan du berätta vad det är för skillnad på en pm4 och en pm3? Tycker du man går miste om något om man snålar in på en pm3 ?

    Mvh

Kommentarer är stängda.