Skinnarloppet 2014 the story

Resultat Skinnarloppet 2014 (saknas här gör Ivar Tveiten som körde på 2.02.43, som finns i H40-listan)

Resultat Skinnarloppet 2014 (saknas här gör Ivar Tveiten som körde på 2.02.43, som finns i H40-listan)

Resultat Skinnarloppet 2014 finns här.

Så här skrev jag efter loppet i min träningsdagbok på FunBeat:

Johan Kanto och jag åkte upp ihop och åt en romantisk middag med husets vin (oväntat fylligt) på hotellet i Malung igår. Bodde gjorde jag på vandrarhemmet Turistgården.

Johan Kanto och jag åkte upp ihop och åt en romantisk middag med husets vin (oväntat fylligt) på hotellet i Malung i lördags. Bodde gjorde jag på vandrarhemmet Turistgården.

17:e av totalt 850 i Skinnarloppet 45 km K, 8.55 min efter Jens Eriksson. 2.04.11. Gick fort som fan första 3 km, fältet sprack direkt. Plötsligt var Peo Svahn och jag själva och alla bra åkare hade försvunnit, detta efter ca 3 km. Hade jag gjort om det hade jag inte bara gått riktigt hårt första 3 km, utan HELT max. Går klungorna är det ofta svårt att komma ifatt. Peo och jag passerade i a f Tore Berdal och jagade ikapp en klunga (efter ca 9 km) med Bob Impola, Audun Laugaland och Argårds, där Laugland och Argårds flög av då jag höjde farten i en lång backe. Bob flög sedan efter ca 24 km.

Jens Eriksson vann ett helt bohag igår. Inte nog med att Skinnarloppet alltid har ett imponerande prisbord, han fick dessutom ta hela Team Centrics skörd.

Jens Eriksson vann ett helt bohag igår. Inte nog med att Skinnarloppet alltid har ett imponerande prisbord, han fick dessutom ta hela Team Centrics skörd.

Sedan Peo och jag på tu man hand in till mål. Jag sprang helt max i en backe med 1 km kvar och lyckades hålla undan i mål. Jag drog mest första varvet, men Peo typ 80 procent andra varvet pga att hans skidor gick lite bättre än mina då. Överhuvudtaget hade Peo och jag inte direkt startfältets råaste skidor. Vi åkte med fäste. Så även bl a Jens och Bill. Många stakade, bl a John Kristian, Oskar och Bob.

Väder: Ca +2 och duggregn, 1 dm nysnö dagen innan. Skidor: Madshus Redline Plus med svart belag, höjd ca 2,0 på halvvikt, ca 0,45 på helvikt. Struktur: Joakim Augustsson grov slip S4 och grov rill. Glid: Vet ej, vallade inte själv. Fäste: Toko klister lila ”-3 till varmare”.

Jag fick åka hem med de trevliga Sternasrna Niklas Dahlgren och Andreas Nilsson.

Jag fick åka hem med de trevliga IK Sternarna Niklas Dahlgren och Andreas Nilsson. Det kändes stort!

Skidorna var inte riktigt lika bra som de varit tidigare i år. Paret har tidigare funkat riktigt bra i blötföre, men då på konstsnö eller grovkornig snö. Idag var snön finkornig och eftersom skidorna är så höga/hårda så kanske de borrade ner sig lite grann? Dessutom kanske man inte skulle haft så grov struktur eftersom det var färsk snö, trots att det var blött? Körde med vätskebälte pga ingen service. Stort tack till Lars-Gunnar, Anna och Johan som sträckte ut en flaska vid några tillfällen! Ändå hyfsat nöjd med dagen, fick ju faktiskt nästan enbart stryk av riktigt duktiga åkare. och Jørgen Aukland som 10:a bara 4.08 min före. Generellt stora tidsskillnader och stora skillnader mellan toppåkarnas skidor. Nästa gång tuffare start!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Skidor, tävling (sedan juli 2012), Träning och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.