Känner mig i bra form

Åsa Pettersson i Öppet Spår söndag

Svägerskan Åsa Pettersson i Öppet Spår söndag. Åsa hade 7.45 som mål och klockades på 7.31. Grattis!

Inge Pettersson i Öppet Spår måndag

Svärfar Inge Pettersson i Öppet Spår måndag. Trots bra glid efter min pulvervallning fick han bryta i Oxberg efter en slitsam dag i regnet. Han var nöjd ändå, det blev ju 9 mil om man räknar med KortVasan!

Med fem dagar kvar till Vasaloppet är det kutym att beklaga sig över form, sjukdomar och allt möjligt annat. Men jag måste faktiskt säga att jag känner mig väldigt förberedd fysiskt sett.

Efter en brutal arbetsbelastning under januari har det varit ganska lugnt senaste veckorna och jag har kunnat träna på bra, med 10-12 timmar per vecka hela februari. Någon vecka skulle jag haft tid att träna ännu mer, men jag känner inte att min kropp skulle klara det med den bakgrund jag har. Så jag har hållit mig lugn.

SkiErg bra formkoll
Förra veckan persade jag på ett SkiErg-pass (fem tusingar med 1 min vila) som jag kört ett par gånger i månaden under tre års tid. Det är ett bra formbesked. Ett SkiErg-pass säger betydligt mer om den fysiska formen än en skidtävling gör, där många faktorer påverkar tiden och resultatet.

Enda orosmolnet på det fysiska planet är en axel som har börjat göra ont och det är nog ett lätt muskelbristning/inflammation. Jag har fått vila extra mycket, samt ställa in och förkorta några pass, men med hjälp av lite piller som jag fick utskrivna hoppas jag att det ska gå bra. Smärtan är hanterbar.

Hoppas på bra skidor
Sedan är man ju såklart orolig över en dålig start, brutna stavar och långsamma skidor. Jag har en ganska liten skidpark och har heller inga skidor som inte är ruggade. Det gör att det kan bli lite dumt om jag väljer att staka Vasaloppet utan fästvalla. Då vill man inte ha en ruggad yta som bromsar. Så det blir nog inte stakning. Hur som helst hoppas jag innerligt på att kunna ha lika bra skidor som de runt omkring.

Jag känner att flera lopp jag gjort under den här hittills lyckade säsongen skulle ha räckt till topp 50 i Vasan. Intersportloppet, då ALLT stämde, var kanske till och med ett topp 30-lopp. Men det realistiska målet är att bli topp 50.

Lars-Erik Persson Öppet Spår söndag. Skidforum-mannen som gillar stålsicklat.

Lars-Erik Persson Öppet Spår söndag. Skidforum-mannen som gillar stålsicklat.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.