Dåligt fokus

Erik Wickström sprintar och borde få fram höften mer. Foto: David Erixon.

Senast jag var i Åsarna var på Sverigecup i december 2010, tävlandes för IF Hallby SOK. Då åkte jag klassisk sprint (blev typ sist) och 15 km F. Foto: David Erixon.

Från början av februari till början av mars har jag vanligtvis en ganska lugn period. Så var det även i år. Det var skönt att kunna lägga tid på familj, vänner och kunna fokusera tillräckligt bra på träning och mentalt ladda inför tävlingar.

Men för en vecka sedan drog det igång på allvar igen och nu är jag mitt inne i både en ganska stor grej för ICA och Vasalöparens majnummer. Detta var planerat och något jag var beredd på. Vad jag inte var beredd på var Viared Classics Rollerski. Jag tänker inte använda ordet nedringd och att min inkorg svämmar över, men jag har suttit många timmar i telefon och vid mejlen senaste dagarna med anledningen av detta rullskidsevent som har blivit stort och hajpat innan det ens har börjat. Klubbar, leverantörer, förbundskapten, Västergötlands skidförbund, Svenska skidförbundet med mera har hört av sig med både hejarop och kloka råd. Det enda vi vill nu är att genomföra en säker och trevlig dag 11 maj för att nästa år växla upp.

Syreupptagningstest på SkiErg på Aktivitus

Syreupptagningstest på SkiErg på Aktivitus

Allt surr kring Viared Classic Rollerski är jätteroligt och Rickard Bergengren är i eld och lågar över arrangemanget. Han går all in. 

Hoppsan, säsongen ej slut
Det tar dock lite fokus från träningen. Jag har nästan glömt bort att jag har två tävlingar kvar i år. Jag har knappt stått på snö sedan Vasaloppet och dessutom var jag sjuk veckan efter loppet. Den träning jag har kört har inte gått så bra och på syreupptagningstestet på SkiErgen på Aktivitus hade jag bara 67 i värde. Tidigare har jag haft 70-76.

I morgon avgörs SM-femmilen i Åsarna och jag ska åtminstone försöka att tagga till. Att åka på den typ av banor är jag inte van vid. Jag föredrar monotona banor, upp och ner hela tiden med krön och ständiga igångdrag är inte min melodi. Men man behöver i alla fall inte ha superhög marschfart på en femmil, vilket passar mig.

Filmerna nedan är från i måndags. Tekniken är inte top notch när man blir trött, men det är enligt mig tillräckligt skidlikt för att ändå vara riktigt bra stakträning.

Så körde jag, motstånd 6:
7 min med fartökning varje minut: 1.52-1.50-1.48-1.46-1.44-1.43-1.40 (helt max) min/500 m.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Dåligt fokus

  1. jonas eriksson skriver:

    Hej Erik!

    Du nämnde tidigare att du skulle testa madshus 100 uhm, vad är ditt intryck av den staven? Jämfört med tex swix CT1 ?
    mvh Jonas

  2. Ivan Hedlund skriver:

    Skoj med SkiErg hos Aktivitus!:) Är det något som alla kan göra eller var det en ”specialare” för dig?

Kommentarer är stängda.