SM 50 km i Åsarna idag

UIF:arna Emil Ekman, Hanna Falk och Johan Falk

UIF:arna Emil Ekman, Hanna Falk och Johan Falk

Ida, Astrid, min far och jag körde norrut i torsdags. Tio timmar i bil hade varit för mycket för Astrid, så vi tog en nattpaus i Mora på det eminenta vandrarhemmet Målkullan. Ida och Astrid åkte till Åsa och Mattias i Östersund igår medan pappa och jag stannade i Åsarna. Emil Ekman och jag körde milbanan som vi ska köra idag. ASFIN! Wassberg har spårat en jättetrevlig slinga och solen lyser lika starkt idag som igår. Det blir rent klisterföre i vårvärmen.

Eftersom jag är den enda i det 79 man starka startfältet som inte åkt någon FIS-tävling senaste 12 månaderna startar jag först. Jag är faktiskt teoretiskt sett sämst av alla, men jag hoppas ändå en hel del åkare. Att slå min bästa SM-placering (22:a på 50 km F masstart 2011) blir emellertid svårt. Jag har inte den formen just nu.

Pappa fyllde 67 år igår och curlade mig med en trerätters med tillhörande vinpaket. Inte en pastaskruv så långt ögat nådde. Kanske inte bästa femmilsuppladdningen, men gott så det förslog.

Förrätt: Gravad hjort, purjolök, blåbär, hasselnötter (inte för mig), stekt äpple

Förrätt: Gravad hjort, purjolök, blåbär, hasselnötter (inte för mig), stekt äpple

Huvudrätt: Röding, rökt mandelpotatispuré, syrade betor, dillhollandaise

Huvudrätt: Röding, rökt mandelpotatispuré, syrade betor, dillhollandaise

Efterrätt: Lingoncheesecake, digestivekola, lingoncoulis, rosmarinrostad dinkel

Efterrätt: Lingoncheesecake, digestivekola, lingoncoulis, rosmarinrostad dinkel

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till SM 50 km i Åsarna idag

  1. Mikael Ragneheim skriver:

    Hur var dillhollandaiseen, verkar skruvat.. Men det kanske fungerar?

Kommentarer är stängda.