Vilden X-TRAIL i Taberg 31 maj 2014


Jag blev nyligen kontaktad av smålänningen Fredrik Rosén, som ville puffa för löptävlingen Vilden X-TRAIL. Mitt första möte med Fredrik (tror jag) var han han blev 4:a och jag 2:a i Rallarloppet 2010. Det var min första skidsäsong efter en nästan fyra år lång paus från träning och tävling på skidor/rullskidor. Det året blev jag 133:a i Vasaloppet och jag minns att jag saknade att jag inte tränat rullskidor inför den säsongen andra halvan av loppet.

Vilden X-TRAIL logo

Andra mötet med Fredrik (tror jag) var i misärloppens misärlopp Storebroloppet 2011, utanför Vimmerby. Deras tre skotrar hade gått sönder typ samtidigt så de hade inte dragit nya spår efter senaste snöfallet. Det var ett seedningslopp där startgärdet bestod av två spår i bredd och stora delar av banan hade ett spår i bredd. Banprofilen hade arrangören ritat för hand med blyerts, utan skala! Himmeln var gråmulen, det var några plusgrader, min form var dålig och allt var allmänt för jävligt. Dessutom hade jag av oklar anledning dragit med Ida, som inte direkt hade superkul med den tråkiga inramningen. Efter ett tag blev jag så less att jag slutade jag att ”tävla” och åkte i distansfart in i mål. Det är första och enda gången det hänt mig på tävling. Emil Ekman (som vann loppet) och jag brukar ganska ofta skämta om Storebroloppet. Deras hemsida hade för övrigt i princip ingen info om loppet.

Andra blötmossen i Vilden X-TRAIL

Andra blötmossen i Vilden X-TRAIL

Extremlöpning och vildmarksupplevelse
Men det var Vilden X-TRAIL jag skulle puffa för! Jag tänkte även donera en bok. Det låter som ett trevligt lopp och det passar nog skidåkare ypperligt! Åk dit om ni vill ha en löpupplevelse som står i bjärt kontrast till 10 km flack asfalt. Så här skriver arrangören om loppet:

”Välkomna till Taberg för en utmanande fysisk upplevelse i underbar småländsk terräng runt och på tabergstoppen. Vilden X-TRAIL är terränglöpning i sin renaste form – en utmaning på naturens villkor – en lika brutal som vacker extremlöpning och vildmarksupplevelse. 60% går på stigar och 40% i obanad terräng. Välkomna till Taberg lördagen 31 maj”.

Se www.vildenxtrail.se för information och anmälan.

Vilden X-TRAIL karta

Vilden X-TRAIL karta

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Löpning, Träning och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.