Tack Lars Ljung!

Lars Ljung före Peo Svahn och Bill Impola. De stack ifrån vår klunga precis innan Eldris

Lars Ljung före Peo Svahn och Bill Impola i Vasaloppet 2012. Foto: Ida Wickström.

Lars Ljung

Lars Ljung när vi bodde på samma hotell vid König Ludwig Lauf 2012

Elitåkaren Lars Ljung, som även jobbar för svenska skidlandslaget genom Sveriges Olympiska Kommitté, avlutades precis sin skidkarriär. Han valde då att spela in en 57 minuter lång podcast, där han berättar om sitt liv som elitåkare på ett ärligt vis. Lars blandar där lek och allvar med glädje och sorg på ett oerhört bra sätt. Bäst är det när han förklarar varför strävan att bli en bra skidåkare har så många fördelar även om man inte lyckas nå toppen.

Jag känner inte Lars mer än att vi pratas vid när vi ses på tävlingar, läger och andra sammanhang. Men av det jag har sett har jag bara positivt att säga om denne Helsinge Ski Team-åkare.

Bara en sådan sak att han starkt kritiserar TV-kommentatorerna under damernas tremil i Sochi eftersom de i det närmaste uppmanar Charlotte Kalla att bryta loppet gör att Lars får pluspoäng! Han har i likhet med mig aldrig brutit ett lopp. Lyssna på podcasten när du diskar, hänger tvätt, gör sit-ups eller ligger på soffan! Följ denna länk.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Skidor och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.