Börjar piggna till

Maj fick ett äppleträd av vår vän Tobias för att hon kom till världen.

Maj fick ett äppleträd av vår vän Tobias för att hon kom till världen.

Efter Borås Ultramarathon (jag skrev även en version åt Vasaloppets hemsida) tog jag först två hela vilodagar och tränade sedan kort tisdag och onsdag. Nu känner jag mig på banan igen, men jag kommer att vara försiktig med löpning någon dag till.

Under de år jag tävlingsidrottat har jag lärt mig att jag är känslig för både skador, sjukdomar samt att blir väldigt sliten då jag inte vilat efter långa och hårda tävlingar (stor skillnad jämfört med korta tävlingar på ca 30 min). Därför tog jag det alltid väldigt lugnt på måndagen och tisdagen då jag körde långlopp på söndagen i vintras. Det tror jag var bra. Ofta får man en så kallad superkompensation några dagar efter en hård tävling och då känner man sig stark och således blir det gärna ett hårt träningspass. Det är lätt att gå i fällan där.

Jag är hyfsad på att plantera fruktträd, men inte fullt lika bra på att sköta dem

Jag är hyfsad på att plantera fruktträd, men inte fullt lika bra på att sköta dem

Kroppen kan vara skör i flera dagar efter långa tävlingstider trots att det känns bra. BUM var 3,5 timmes löpning i tuff terräng så jag är glad att det blev fyra lugna dagar efteråt.

Idag blir det nog lite längre och hårdare, kanske 2 h cykel eller rullskidor med intervaller i slutet av passet.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Löpning, Träning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.