Rullskids-SM 19,5 km F masstart the story

Z gjorde TV-succé innan start

Z gjorde TV-succé i UIF-gult innan start

Resultat rullskids-SM Borås 2014 finns här.

Jag gillar verkligen när jag efter ett lopp kan säga: Det var så här bra jag var idag. Så var det på rullskids-SM i förmiddags. Visst, hade jag legat som 10:a istället för ca 20-25:a i klungan när tempot skruvades upp hade det kanske gått bättre. Men jag är jättenöjd med att inte bli varvad (och därmed avplockad) och komma i mål som 17:e man av 53 anmälda.

Anton Lindblad och Martin Eckervad

Anton Lindblad och Martin Eckervad

Hade jag varit starkare hade jag kunnat gå om och stött ikapp klungan, men jag har inte den farten i den här disciplinen. Istället fick jag åka sista ca 12 km med tre andra där jag var den som drog klart mest. Att jag sedan blev nedspurtad och blev 17:e istället för 15:e tycker jag inte spelar någon roll. Det var ett bra och hårt lopp.

Tack publiken
Det var fantastiskt kul att tävla på hemmaplan och tack alla ni (väldigt många) som hejade längs banan, det gav ett härligt stöd. Det var mäktigt att ligga i tätklungan på ca 25 man första 4-5 varven av 13, men samtidigt ganska läskigt. Min snittfart på min klocka var 32.6 km/h i knappt två mil, så toppfarterna i nedförsbackarna var nog ganska höga, kanske 50-60 km/h. Många svängar, mycket folk, hög fart, vassa stavspetsar och hård asfalt är en omysig  kombination, så det var lite med skräckblandad förtjusning.

Jag blir verkligen imponerad av de tio åkarna som var med ända in, ca 2,5 min före mig. Vilket fart under så lång tid! Vissa av de tio har ingen skyhög syreupptagningsförmåga, men de är otroligt skickliga på att skejta i städer. Hatten av, bland annat för 8:an Emil Ekman och 3:an Tobias Westman! Och såklart kul för Kalle att vinna på hemmaplan och för Marcus att ta en medalj för UIF.

Tremannaklungan med mig längst fram, fotat av Erik Thiberg

Tremannaklungan med mig längst fram, fotat av Erik Thiberg

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, tävling (sedan juli 2012), Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Rullskids-SM 19,5 km F masstart the story

  1. Marcus Johnsson skriver:

    Nedsprutad? Av vadå?

Kommentarsfältet är stängt.