Henrik Öijer m fl till KOTH Sälen

Ida lyckades fånga livspussel-Henrik Öijer, Mallisvacker-Anders Sollin och Vasalopps-Daniel Tynell på en och samma bild. Imponerande!

Ida lyckades fånga Henrik Öijer, Anders Sollin och Daniel Tynell på en och samma bild i Mörksuggejakten 2011. Imponerande!

Det blir ett fint startfält i King of the Hill Sälen i morgon. Ca 40 st är anmälda till rullskidsdelen och till cykeldelen är det klart att många elitcyklister kommer till start. Matthias Wengelin, Magnus Darvell, Mattias Nilsson, Jens Westergren, Henrik Öijer Christoffer Kvist, Hampus Anderberg och Andreas Blomqvist är inga dåliga pojkar. Matthias och Magnus har båda vunnit CykelVasan och de intervjuade jag några gånger när jag körde långloppscupen i MTB 2011. De är även bra på landsvägen. Mattias och Jens har jag faktiskt slagit, Mattias när han fick punka och hade ont i ryggen och Jens när han hade ungefär lika omfattande problem.

Världscupåkarna Mattias Nilsson och Matthias Wengelin, Petter och okänd boråsare.

Mattias Nilsson, Matthias Wengelin, Merida-Petter och okänd boråsare i samband med en tävling i Dalsland 2012.

Henrik Öijer är en kille som jag beundrar. Han driver enligt mig Sveriges bästa konditionsidrottsblogg. Eftersom jag inte cyklar så mycket läser jag inte den varje dag, men åtminstone någon gång i veckan. Den är alltid väluppdaterad, innehåller fina bilder och ger läsaren en fin blandning och uthållighetsidrottspornografi och vardagsliv. Henrik har fru och barn, heltidsjobb, bor i Falun och har nyss flyttat till hus. Hur han lyckas träna när han dessutom brinner för cykelsporten i största allmänhet (engagerar sig i föreningar och barnens cykling, debatterar med förbundet, följer världscyklingen etc) förklaras genom många tidigare mornar, träningspendling och nötande på en Monark i källaren. Det ska bli kul och se hur många minuter jag kan hänga på denne legend. Han nämnde mig som tänkbar favorit till totalseger på sin blogg igår, så jag lär ta i när startskotten går.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Henrik Öijer m fl till KOTH Sälen

  1. Ping: Siktar högt | Erik Wickström – Konditionskonnässör

Kommentarsfältet är stängt.