Siktar högt

Toppen av Gustav Express stollift, målgång cyklingen King of the Hill Sälen

Toppen av Gustav Express stollift, målgång cyklingen King of the Hill Sälen

Idag avgörs King of the Hill Sälen. John Vikman på Sportwin (agenturen för Madshus, Dählie, Toko, Proski mm) och jag cyklade först den 12,5 km långa cykelsträckan och sedan bytte jag till rullskidor för att testa den 10,5 km långa rullskidssträckan. Det är ASFINT här! Vilken bana! Jag förstår varför John är lyrisk som en pojke lär han talar om området.

1000 höjdmeter gjorde jag idag i värmen så jag får hoppas att det finns salter kvar i kroppen tills i morgon. Eftermiddagen spenderades till största del på Experiums äventyrsbad, till Astrids stora förtjusning.

Vi bor i timmerbyn, ca 300 meter från Experium. Det är många barnfamiljer här så det blir mycket lek ute tillsammans med alla blåbären

Vi bor i timmerbyn, ca 300 meter från Experium. Det är många barnfamiljer här så det blir mycket lek ute tillsammans med alla blåbären

Johan Kanto chansar?
Klockan 10.00 går cykelstarten och 2,5 timme senare rullskidsstarten. Som jag nämnde på bloggen igår så är startfältet i cykelklassen top notch. Även skidåkarna börjar anmäla sig nu och ett gäng elitåkare är redo för den fina stigningen. Jag själv siktar främst på totalen. Det skulle kännas fel att inte ha höga mål där. Dels är jag helt OK på båda disciplinerna, dels är det uppför hela vägen. Dessutom tycker jag att jag är i bra form. Så jag hoppas att det varken blir punktering eller vätskebrist i hettan. Nu när vi har två barn är det svårt för Ida att serva med stavar och vätska (eller ta bilder), så har någon lite sportdryck över så sträck gärna ut en flaska. Jag är inte kräsen!

Cykeldelen är i princip enbart asfalt och grus, så en cykelcross vore det bästa. Det äger jag ingen, så jag kör på min MTB. Kanske en liten nackdel, men jag hoppas att inte förlora allt för mycket på det. Jag pratade med Johan Kanto idag på telefon och han funderade på att köra med landsvägscykeln. Modig tanke, men jag tror inte det är optimalt i sista klättringen på den ganska grova grusvägen.

Östfjället, målgång rullskidorna King of the Hill Sälen

Östfjället, målgång rullskidorna King of the Hill Sälen. 2 km asfalt på fjället från Högfjällshotellet.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Cykel, Rullskidor, Träning och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Siktar högt

  1. Tobbe skriver:

    Grymt jobbat. Cyklade själv delar av sträckan igår med min sambo . Började just i timmerbyn där även vi bor och det var riktigt jäkla jobbigt , men kul.

Kommentarer är stängda.