Vasaloppsmiddag

Mölle by the sea

Mölle by the sea. Autoförbättringen i Photoshop-appen på telefonen ljusar upp det mesta, men det känns som ISOt är typ en miljon för det blir väldigt grynigt.

Förra hösten blev jag per mejl och telefon kontaktad av en man vid namn Lennart Klingberg. Han hade dragit ihop ett gäng som skulle åka en himla massa mil rullskidor på några dagar för att samla in pengar till Musikhjälpen. Lennart ville att jag skulle uppmärksamma det på bloggen, vilket jag också gjorde.

Lennart Klingberg med fru, dotter och måg, samt Ida och Maj

Lennart Klingberg med fru, dotter och måg, samt Ida och Maj. Denna middag hoppas jag det blir en repris på. Kanske min tur att bjuda om Lennart överträffar sig själv i Vasan?

Sedan höll vi lite kontakt under vintern och bollade lite träningsidéer. Lennart var själv löpare med 30.10 min som pers på 10 000 meter och hade ett V02 max på smått otroliga 89 ml/min/kg när det begav sig. Då var det bara Sixten Jernberg och Sven-Åke Lundbäck som hade haft ett högre testvärde där och då.

I samband med vår rullskidstävling i Viared i maj bidrog han med prispengar och åkte även själv loppet, men vi sågs aldrig eftersom det var samtidigt som vi fick vår andra dotter. Så första mötet blev i juni på hans trevliga 60 års-fest.

I februari, fyra månader innan vi sågs för första gången, gav Lennart ett mycket bra löfte. ”Kommer du topp 30 i Vasaloppet Erik så ska jag bjuda dig och din familj på middag när du kommer till Skåne.” Denna middag avnjöt vi för några veckor sedan i Mölle. En fantastisk kväll som jag önskar varit ännu längre!

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , . Bokmärk permalänken.