BL-loppet 2014 the story

Marcus Johansson (2:a), Erik Wickström (1:a) och Marcus Persson (3:a)

Marcus Johansson (2:a), Erik Wickström (1:a) och Marcus Persson (3:a)

Dan Marsch, tävlingsledare

Dan Marsch, tävlingsledare

Resultat BL-loppet 2014 finns här.

Igår åkte snygge-Marcus Johansson, jag och chaufför/fotograf/coach Anton Järnberg till Näsviken från Delsbo för att springa BL-loppet. Vi sprang två varv på en bana på 4,24 km (andra varvet 40 meter längre pga målrakan) som innehöll tre stigningar. Stigningarna var totalt 100 höjdmeter och underlaget var mycket ungefärligt 70 procent asfalt, 25 procent grusväg och 5 procent stig.

Direkt från start stötte en kille och fick 30 meter. Bakom honom blev vi en klunga på fyra man med Marcus Johansson, Marcus Persson (skidåkare), jag och en till. För övrigt var det en tjej som sprang som attans i början. Efteråt insåg jag att det var Ebba Andersson, som har vunnit både JSM på skidor och blivit 12:a på junior-EM i terränglöpning.

Alltid kul att vinna!

Alltid kul att vinna!

Lyckad taktik
Marcus Johansson och jag värmde upp ihop och det enda han snackade om var att gå ut lugnt och inte springa första kilometern för fort. Första kilometern gick på 2.57 min. Dock lätt utför. Jag fick pressa mig en del i början och kom inte in i ett lagom tempo förrän efter ca 3 km. Marcus drog mest första varvet och när han låg först mellan kilometer 3 och 4 kände jag att jag piggnade till. Därför stötte jag i roten av sista backen på första varvet och försökte gå ikapp han som ledde. Plötsligt säger publiken ”heja på , bara 200 meter kvar”. Då inser jag att vissa bara tävlar ett varv.

Sommarens 7:e Hawaii

Sommarens 7:e Hawaii

Vid varvningen var det bara Marcusarna och jag kvar. På krönet vid varvningen stötte jag igen och Marcus Persson flög direkt. Snygge-Marcus hängde på i ca 500 meter till då jag stötte en tredje gång. Då låg jag i princip på max och min förhoppning var att han skulle tänka att det inte var någon idé att haka på eftersom jag skulle hålla det tempot hela vägen. Det gjorde jag inte, men taktiken lyckades och jag fick luckan jag ville ha och kunde springa solo sista ca 3,5 km och vann med 24 sekunder.

Trevlig löpform
Tiden blev 29.38 min, vilket ger en snittfart på 3.29 min/km (3.26-fart första varvet, 3.31-fart andra varvet). Det motsvarar 34.50 min på en mil. Hade det varit en platt asfaltsmil igår tror jag att det hade kunde bli låga 34 eller till och med höga 33, så det var ett mycket positivt och glädjande löpformbesked. Kul! Medelpulsen blev 165 (89 procent) och maxpulsen 180 (97 procent).

Stort tack Näsvikens IK för en jättefin bana och ett mycket trevligt arrangemang! Och tack till Anton för supporten!

Artikel i lokaltidningen här.

Snygge-Marcus svettades lite i sin tröja

Marcus svettades lite i sin tröja. För övrigt är jag jäkligt nöjd med bilden. Skulle t ex passa bra som genrebild om man skriver en artikel om träning i värme.

 

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Löpning, tävling (sedan juli 2012), Träning och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till BL-loppet 2014 the story

  1. Jonas Eilertsen skriver:

    Grattis till segern! Riktigt kul att följa din blogg och se hur du tränar, tänker och träffar idrottare.

    Begrep inte riktigt din puls här. Vad är din maxpuls i löpning? Hade du verkligen så lågt som 160 i medelpuls? När du räknar ut % av max, använder du din vilopuls i beräkningen?

Kommentarer är stängda.