Elva Vansbrosimningar på en dag

Det är lite lättare att simma i Viskan än i Vänern. Här Colting och jag dagen innan Mitt i Borås Triathlon 2013.

Det är lite lättare att simma i Viskan än i Vänern. Här Colting och jag dagen innan Mitt i Borås Triathlon 2013.

Jonas Colting fortsätter sin resa i Sverigesimmet. I går gjorde han något ganska sannlöst då han simmade 33 km i allt annat än lätta förhållanden. Först start kl 05.30 och och fick avbryta, startade igen och blev klar med Vättern. Sedan fortsatte till kl 21.15.

Se Instagraminlägg nedan och bland annat en film där han fryser en del finns på hans Instagramsida. Idag var det tänkt att jag skulle paddla med honom, men det blev nog i morgon istället.

Vi gör precis ALLT vi kan för att klara det här nu. Sverigesimmet dag 38 började så här. I sol. 05.30. Fortfarande blåsigt o med vågor men ändå positivt. Men på fem minuter vände det och ett jävla oväder drog in. Svarta moln. Storm. Hög sjö. Ösregn. Kaos. Upp i båten. Fullt ställ in till hamn. Frysa som en hund. Vänta in följebil. Mycket kaffe. Höga svordomar. Ve och förbannelse. Nu är vi på väg ut. Igen. Till samma GPS.

Sverigesimmet_logo_blå_webb1-169x300Jag klarade det! Vänern är avklarad. Men det var på håret. Efter att fått avbryta första simningen under stormen, fryst som en hund o blivit nedregnad i båten, så är det ingen självklarhet att ta åka tillbaka ut o sätta på sig de blöta grejerna… Det var lika miserabla förhållanden som innan men vi hade inte utrymme för några fler avbrott. Jag-skulle-i-mål-till-varje-pris! Det tog tre och en halv timme. Oavbruten simning med avbrott.

Förmiddagen var lite av ett trauma. Jag har vilat i fem timmar och nu är det dags för etapp två. Om jag lyckas ta mig ända till Trollhättan så är vi ikapp i schemat; trots all misär i Vänern.

Trollhättan! Jag älskar er! Tack för mottagandet! 33 km idag. Började första simning 05.30 och var i mål kl 21.15, över åtta timmar i vattnet totalt! Vi är ikapp och on schedule! Make or break idag men vi fixade det! Team effort! Älskar er @piamarialind @ollebus_ @caroline_wallin @loveljungstrom!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Simning, Träning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.