Träningsdag med UIF

Ulricehamns IF redo att ta sig an Schladmings störtloppsbacke

Ulricehamns IF redo att ta sig an Schladmings störtloppsbacke i Ramsau förra hösten

Idag ska Z och jag åka till Ulricehamn för att staka tre timmar och sedan diskutera läger och tävlingar. Vi blir 15 st så det ska bli jätteroligt. Kul att få träna rejält också, har blivit minimalt med träning i veckan så skönt med bra både idag och i morgon.

Jag tävlar för Ulricehamns IF eftersom vi har en så bra långloppssatsning i klubben. Den passar min livssituation och den nivån jag tävlar på. Långloppsledaren Lars Karlsson är en klippa och i vintras var vi faktiskt en av Sveriges tre bästa klubbar om man ser till antalet åkare som blev topp 100, topp 200 respektive topp 300 i Vasan.

Vi kommer i likhet med förra året främst satsa på tävlingar i Sverige, vilket är prefekt för mig. Däremot vill jag gärna köra La Diagonela i Schweiz, som från och med i vinter ingår i Swix Ski Classics. Det skulle kännas kul med ett nytt lopp, dessutom är det bra rent jobbmässigt på många sätt att åka det loppet. Jag vill veta vad jag skriver om och jag vill veta vad de jag coachar upplever. Dagens uppgift blir med andra ord att övertala Lars och åkarna och vi ska åka till St Moritz i januari.

Ulricehamns IF + tysken Jens och göteborgaren Philip Askeroth, som kom hit i onsdags kväll.

Ulricehamns IF + tysken Jens och göteborgaren Philip Askeroth redo att ta sig an Pichlbacken i Ramsau förra hösten

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Träningsdag med UIF

  1. Axel skriver:

    Cologna look-alike i mörkgrönt.

Kommentarsfältet är stängt.