Palm i OS-form

Jag, nyförvärvet Rasmus Ax och Stefan Palm. Jag håller på att testa Oakleys Racing Jacket. De sitter ganska tätt inpå ögonen och dessutom har ram hela vägen runt de båda separata linserna. Det gör att ventilationen inte blir den samma som i exempelvis världsklassmodellerna RadarLock Path och Radarpitch.

Jag, nyförvärvet Rasmus Ax och Stefan Palm. Jag håller på att testa Oakleys Racing Jacket från Heritagekollektion. De sitter ganska tätt inpå ögonen och har dessutom ram hela vägen runt de båda separata linserna. Det gör att ventilationen inte blir riktigt den samma som i exempelvis världsklassmodellerna RadarLock Path och Radarpitch, som är mina favvoglasögon.

Genomgång före passet. Rickard Bergengren var den enda icke-UIF:aren och ställde ut i SkiProAM:s halva tävlingsdräkt. Rickard hade f ö en begynnande blodförgiftning tidigare i veckan och har käkat starkt penicillin. Tänk på det nästa gång du gör sönder en stor blodblåsa från ett rullskidspass!

Genomgång före passet. Rickard Bergengren var den enda icke-UIF:aren och ställde ut i SkiProAM:s halva tävlingsdräkt. Rickard hade f ö en begynnande blodförgiftning tidigare i veckan och har käkat starkt penicillin. Tänk på det nästa gång du gör sönder en stor blodblåsa från rullskidåkning!

bildDet blev en lyckad träningsdag med min klubb Ulricehamns IF igår. Vi stakade 6 mil i relativt högt distanstempo, med lite russin i passet. Ett block på 10 impulser på 10 minuter, en 15 min-intervall mestadels uppför i Tvärredstrakten och fri fart sista 18 min. Snittet blev 20.7 km/h, vilket är högt för mig på treor. Supporten var top notch under passet med drickalangning var 8:e km av Lars och Marcus Tafjord från Skip Nutrition. UIF kommer i vinter att i likhet med Team Coop och Lager 157 SKI TEAM använda oss av Skip för sportdryck, barer, geler etc.

Första intervallen ställde jag av Rasmus Ax en bit upp i backen och hade ca 10 s till godo på honom och lite längre ned till de andra. Per Löwendahl körde på tvåor och var först upp. På den andra intervallen, som var ca 6 km varav hälften uppför, blev det snabbt en fyrmannagrupp med 2:or-åkarna Löwendahl och Bergengren samt 3:or-åkarna Palm och Wickström. Löwendahl seglade iväg och hade en bra bit till godo till oss på toppen. Jag var tvåa upp, med Rickard ca 10 s bakom och Palm ytterligare knappt 10 s bakom.

Genomgång av läger och tävlingar efteråt

Genomgång av läger och tävlingar efteråt. Lars Karlsson har koll på läget.

Palm alltså bara ca 15-20 s bakom på 18 min fri fart varav hälften uppför!!! Emil Ekman och Z åkte på treor och var knappt 3 min bakom, men de hade inte direkt deras bästa dag. Men ändå! Rasmus Ax bröt stavspetsen, men hade en liten lucka fram när det hände.

Inte helt bra det där
Det var ett bra långloppspass för vi var verkligen ett trött gäng innan sista gasningen. Marchfarten var ganska hög och Palm och jag klöv vind nästan hela tiden. Vi hade ganska lika rull, Rasmus möjligtvis aningen sämre.

imageÄven om Palm var i OS-form så ska jag var längre före honom. Det var faktiskt inte helt bra. Armarna tog slut för mig idag på ett sätt jag inte är van vid. Underarmarna blev särskilt trötta. Eventuellt kan det till en liten del bero på att jag sällan åker på odämpade stavar. De flesta pass åker jag med StaffanStaven som fjädrar, för att göra träningen mer skonsam och mer lik snöskidåkning. Nu bytte jag stavar halvvägs till vanliga och jag är kanske inte helt van vid ”smällen” det blir i varje stavtag utan dämpning. De få rullskidspass som nu är kvar till Alliansloppet på lördag kommer jag att åka med vanliga stavar för att vänja mig.

bild

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Rullskidor, Träning och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Palm i OS-form

 1. Lars Bern skriver:

  Snygga pjuck! Är det Botas sommarpjäxor? Hur känns de?

  • Erik Wickström skriver:

   De är faktiskt klart över förväntan. Aningen löst hälgrepp för mig med smala fötter, annars en oerhört prisvärd sko. Sköna både att staka i och diagonala med. Inte en dag för tidigt med sommarsko till SNS.

   Rickard Bergengren har också Botas sommarsko och han är jättenöjd.

Kommentarer är stängda.