GöteborgsVarvets seedningslopp Borås 2014 the story

Alltid roligt att vinna!

Alltid roligt att vinna!

Resultat GöteborgsVarvets seedningslopp Borås kommer/finns här.

Målrakan var lång och rak

Målrakan var lång och rak

Jag håller på att bli årets brödrostkung. Ordet brödrosttävling används i lätt ironisk/raljerande ton av elitlöpare om lokala tävlingar med ett smalt elitfält där prisbordet eventuellt kan innehålla exempelvis en brödrost. Jag har sprungit tre löptävlingar i år och varit först i alla och de som springer t ex SM på 5000 meter eller 10 000 meter skulle nog kalla det brödrosttävlingar. Själv kallar jag det fina arrangemang och jättetrevliga tävlingar!

Mitt mål i gårdagens GöteborgsVarvets seedningslopp Borås var att springa under 34 minuter, vilket med undantag för Varbergsloppet på 33.59 min förra sommaren inte hänt sedan jag sprang 33.20 min 2009 på Långlöparnas kväll på Stockholms stadion.

Min far Ulf kom och tittade idag, alltid trevligt! Han har gjort ca 20 Vasalopp och några halvmaror, men har i likhet med min mor aldrig tävlat på elitnivå i någon konditionsidrott. Däremot var han med i juniorlandslaget tennis. Dock hamnade inte de generna hos mig.

Min far Ulf kom och tittade idag, alltid trevligt! Han har gjort ca 20 Vasalopp och några halvmaror, men har i likhet med min mor aldrig tävlat på elitnivå i någon konditionsidrott. Däremot var han med i juniorlandslaget tennis. Dock hamnade inte de generna hos mig.

Orienterare tog starten
Deltagarantalet låg på ca 200-300 och det var säsongens första seedningslopp för GöteborgsVarvet tillika premiär för seedningslopp i Borås. Banan gick i industriområdet Viared och varvet på 5 km bestod av flack asfalt, totalstigning endast 33 meter.

21-årige (typ) Hestra-orienteraren Martin Ahlberger hade junis-hybris och gick ut hårt, men sackade lite och efter ca 750 m tog jag över dragjobbet. Han drog ca 500 m igen runt 2-3 km, men strax efter det blev jag ensam och sprang resten av loppet själv och vann med klar marginal.

Krister Persson från Borås Tidning var på plats och sprang. Han skrev bukbloggen för ett par sedan och gick ned en massa i vikt, nu skriver han löparbloggen.

Krister Persson från Borås Tidning var på plats och sprang. Han skrev Bukbloggen för ett par sedan och gick ned en massa i vikt. Nu skriver han löparbloggen.

3.22 min/km-fart
Jag sprang i princip hela loppet i 34 min-fart och avslutade med en rökare, så tiden landade på 33.43 min (3.22 min/km). På min klocka hade jag 10.05 km och 33.45 min, vilket ger 3.21 min/km. Det var särskilt tufft med första 2 km efter varvningen, då det blåste motvind och det dessutom kom en liten regnskur. Annars var det perfekt löparväder, mulet och 15 grader.

Tiden och farten är jag supernöjd med. Vaderna mår som dem förtjänar, så det blir nog inte löpning på några dagar.

Precis som i Delsbo sprang jag i Salming Speed, ca 210 gram och mycket flexibel (vridbar) sula. Den passar mig bra för träning och tävling på grus och asfalt.

Jonas Colting var på plats i Viared och hejade på sin fästmö Elin. Jonas hann glädjande nog fram i tid till Göteborg och fick sitt i samma soffgrupp som äventyrsfotografen Mattias Klum och SVT-Rikard Olsson. Rikard är skidintresserad och vi delade hotellrum några dagar i Ramsau för fem år sedan. Det närmaste jag kommit Mattias Klum är att vi parkerade jämte hans bil en gång på ICA Norby i Uppsala.

Jonas Colting var på plats i Viared och hejade på sin fästmö Elin. Jonas hann glädjande nog fram i tid till Göteborg och fick efter sin simtur sitta i samma soffgrupp som äventyrsfotografen Mattias Klum och SVT-Rikard Olsson. Rikard är skidintresserad och vi delade hotellrum några dagar i Ramsau för fem år sedan. Det närmaste jag kommit Mattias Klum är att Ida och jag parkerade jämte hans bil en gång på ICA Norby i Uppsala.

Jesper Brofjärd var en av loppets mest fikasugna deltagare efteråt. Han blev faktiskt t o m lite omhändertagen.

Borås SK:s Jesper Brofjärd var en av loppets mest fikasugna deltagare efteråt.

Martin Ahlberger (2:a), Erik Wickström (1:a) och en Skövdekille (3:a)

Martin Ahlberger (2:a), Erik Wickström (1:a) och Tony Hatefnejad (3:a)

hatefnejad, tony (SWE)

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.