John Börjesson 10:a i Lidingöloppet

John Börjesson

John Börjesson. Foto: Ida Wickström

John Börjesson 10:a på 1.44!!!!!!!!!!! Både John och jag tävlade tidigare för Hestra IF och jag minns i princip när han föddes. Han har tävlat lite lagom i skidor och orientering, men aldrig tillhört toppen. För typ tre år sedan kom han på att han aldrig hittar några kontroller så han valde att satsa fullt på löpning.

John Börjesson nedanför Halensbacken, stället där stjärnor föds

John Börjesson nedanför Halensbacken, stället där stjärnor föds

Vi sprang två pass ihop i Halensbacken i oktober 2011 och jag var före båda gångerna, sedan har han tagit aningen större kliv med löpningen än mig. John följer min blogg och han inser nog att jag aldrig kommer att köra det passet igen. Jag gillar att ha kvar statistiken 2-0.

John bor nu i Göteborg och tävlar för Ullevi, men har bott i Borås nästan hela sitt liv. Trots detta skrev Borås Tidning inte en rad om hans fantastiska prestation i Lidingöloppet. Däremot kunde man i vanlig ordning läsa om hur det gick i division 6-fotbollen i Vårgårda. Återigen visar Borås Tidning prov på extremt märklig prioritering. Jag är smått kär i Borås Tidning och läser den varje dag, men jag börjar tröttna på deras enorma ointresse för lokal konditionsidrott utöver de redan etablerade namnen.

Olle Häggdahl och John var för övrigt i Colorado på ca 1600 meters höjd i 2,5 veckor och kom hem en vecka innan Lidingö. Där körde de ca 2 timmar på förmiddag och 1 timme på eftermiddagen varje dag.

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till John Börjesson 10:a i Lidingöloppet

 1. Knut skriver:

  De skrev inte ett ord om Viared Roller Classic heller. Snedvridna prioriteringar har den blaskan !

  • Erik Wickström skriver:

   Jag tror även de lyckades med att inte skriva ett ord efter Borås Ultramarathon.

   Nu är vi såklart lite jäviga, men om man gör en läsarundersökning är jag HELT säker på att många skulle önska att det inte stod så oerhört mycket mer om ”gärdsgårdsserier” än om konditionsidrott.

 2. Axel skriver:

  Känner igen det där. I samband med löptävlingar brukar det kunna bli en massa text och bilder om det samma dag springs en variant för små barn.

Kommentarsfältet är stängt.