Johan Olsson SkiErg

Johan Olsson foto Erik Wickström

Johan Olsson i Torsbys sommartävling förra året. Foto Erik Wickström

Jag får ofta frågan om vad jag tror om Daniel Rickardsson och Johan Olssons chanser i Vasaloppet 2015. Jag brukar svara ”Daniel Rickardsson vinner om kroppen håller för träning och tävling, men Johan Olsson räcker inte till i stakningen.” Så tycker jag inte längre, efter att ha sett Johan på TV4 Play (se länkarna nedan). Grabben har ju en SkiErg nu!!! Enligt inslaget kör han på den i stort sett dagligen och ibland 2,5 h. Jag vet hur bra SkiErgen är för stakträning och med tanke på Johan Olssons övriga fysiska och psykiska egenskaper som skidåkare tror jag nu att även han kan vinna Vasaloppet.

Citatet ”Jag har kapat den sociala biten av träningen” är för övrigt oslagbart.

Förresten så kommer den nya versionen av SkiErg till mitt vallatempel i slutet av oktober. Ska bli kul att kunna diagonalstaka på den. Då kommer jag också förmodligen kunna staka på för fullt också om tummen sköter sig.

http://www.tv4play.se/program/sporten?video_id=2977002&utm_medium=sharing&utm_source=permalink&utm_campaign=tv4play.se

http://www.tv4play.se/program/sporten?video_id=2977541&utm_medium=sharing&utm_source=permalink&utm_campaign=tv4play.se

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Skidor, Träning och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Johan Olsson SkiErg

 1. Johan skriver:

  När kom skiergen ut på marknaden? När började du träna på Skiergen?

  • Erik Wickström skriver:

   Vet inte när den kom. Jag började träna SkiErg våren 2010, i samband med min ”comeback” i skidspåret. Först på Onyx i Borås och sedan 2011 har jag en egen.

 2. M skriver:

  Man blir ju tårögd 🙂 men samtidigt vill man ju ha hårda fakta…

 3. Axel skriver:

  Jag vill se om Johan Olsson tagit sin stakning till en ny nivå först.

  Rickardsson är nog den med bäst stakteknik på långa distanser. Dessutom är han mycket längre än Johan och borde därmed få fördel av den anledningen. Nej, jag skulle bli förvånad om Johan kunde utmana Rickardsson på allvar i den typen av stakning (trots Johans alla meriter, inte minst femmilsguldet).

 4. Jens skriver:

  Som alltid mycket bra läsning på din blogg, har du även monterat upp gummiband för att ändra på överkroppens position vid stakning? Jag ska försöka ”smyga” upp ett par kroka i hallen hemma för att testa.

 5. Jocke skriver:

  Kan man se den nya versionen av skierg nånstanns?

 6. magnus skriver:

  Hej,
  skulle du kunna lägga upp en bild på hur du justerat handtagen?
  Står en ny skierg här (:-):-):-)!) och handtagen är i hög grad ”gymanpassade”. Saknar nu helt rem.
  Mkt trevlig, intressant och generös blogg!

  • Erik Wickström skriver:

   Jag bytte ut det medföljande mot vanliga skidremmar. Efter att ha gjort hål med en syl i skidremmen skruvade jag helt enkelt loss och bytte. Nackdelen med de medföljande SkiErg-remmarna är att de glider lite. Ska tydligen vara förbättrat till nästa version.

   • magnus skriver:

    Har ju de nya handtagen på den här maskinen. Finns ingen rem alls på dem. Borrade genom handtaget o drog fast ett par swix kontrollremmar med en bult o bricka. Blev perfekt!

   • Erik Wickström skriver:

    Aha. Ja, jag har hört att de nya handtagen är annorlunda. Bra att det gick att lösa!

Kommentarer är stängda.