Mikael Mattsson är en bra grabb

Mikael Mattsson efter eminenta föreläsning

Mikael Mattsson efter eminenta föreläsning

Det blev som sagt en rolig och givande helg i Sunne/Norge/Torsby. Jag är tränare/ledare för CCC1000, en grupp skidåkare från näringslivet med sikte på topp 1000 i Vasaloppet. Det är ett gäng elitmotionärer med skarpa affärshjärnor som överför sitt driv på längdåkningen och lyckas bra! Det är Fredrik Erixon som är ansvarig för CCC1000 och han har en otrolig förmåga att knyta rätt personer till sig och att få människor att ha jäkligt roligt tillsammans!

Vi bodde på Selma Spa i Sunne där jag delade rum med fysiologen Mikael Mattsson, som halva året forskar på det välrenommerade Stanford-universitetet i San Fransisco. Vi pratade mycket om konditionsträning och allt där runt omkring, på ganska detaljerad nivå. Vi tycker väldigt lika om det mesta och det är roligt att se att han som forskare kan dra ungefär samma slutsatser som de jag drar utifrån mina egna erfarenheter på mig själv och de jag coachar och intervjuar. Med skillnaden att han är på en betydligt mer djupdykande nivå. Mikaels bror Daniel Mattsson är god vän med min gode vän David Höglund och Daniel jobbar som formgivare på Runners World. Mikael och Daniel pratar på samma sätt och de har precis som David Höglund en otroligt ödmjuk attityd!

"Frengan" slarvade inte med vätskeintaget

”Frengan” slarvade inte med vätskeintaget vid frukosten

Kul med Torsby
Det var roligt att komma till tunneln i Torsby och se alla skidåkare där. Tack alla ni som kommer fram och ger beröm för skidboken. Jag har verkligen blivit bortskämd med all positiv feedback på boken (första upplagan slutsåld, ny upplaga på gång), Vasalöparen och bloggen och det gör mig alltid lika glad. Det är inte ovanligt nuförtiden att folk jag inte träffat tidigare vill bli fotograferade tillsammans med mig, vilket också hände nu i helgen. Det känns lite overkligt, men mest kul!

Jag är säker på att många sitter inne på lite tankar om grejer i boken som var mindre bra. Framför gärna dom per mejl, eftersom till en eventuell tredje upplaga kommer vi att göra många ändringar, till skillnad mot andra upplagan som i stort sett är identisk med första upplagan.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Mikael Mattsson är en bra grabb

 1. Jörgen skriver:

  Mycket inspirerande att läsa din blogg. Både om prylar, personer och träning, men Erik: Det heter i stort sett inte i stort sätt.

  • Erik Wickström skriver:

   Tack, roligt att du uppskattar bloggen!
   Illa med sätt/sett. Nu ändrat. Det är en av mina språkliga akilleshälar och det har blivit bättre efter hård mobbing från Olle Häggdahl på området, men det verkar ju inte ännu vara fulländat. Jag har även svårt med före/innan, där får jag alltid på pälsen av Ola från Vasaloppet när han korrar mina texter.

   • Jörgen skriver:

    Det är detaljerna som gör det, men de förtar inte helhetsbilden. Alltid lätt att ha synpunkter när man sitter på läktaren.

  • Erik Wickström skriver:

   Synpunkter uppskattas, det tas gärna emot igen!

 2. Jörgen skriver:

  Jag ser fram emot återinförandet av Skejtvasan, och då åker jag med nya kunskaper som jag skaffat mig via en bok av en viss E.W. Vad tror du om det? Du har ju en fot inne i bägge dessa världar………..

Kommentarsfältet är stängt.