Tre dagar med Lager 157 SKI TEAM i Båstad

Daniel Richardsson i Båstad. Att se hans rygg flyga uppför Hasslövsbacken på de klassiska intervallerna var bland det mäktigaste jag varit med om i skidsammanhang. Det gick inte direkt skitlångsamt. Foto: Erik Wickström.

Daniel Richardsson i Båstad. Att se hans rygg flyga uppför Hasslövsbacken på de klassiska intervallerna var bland det mäktigaste jag varit med om i skidsammanhang. Det gick inte direkt skitlångsamt. Foto: Erik Wickström.

Måndag till fredag denna vecka har Lager 157 SKI TEAM läger i Båstad. Jag var med dom i Delsbo i somras och uppenbarligen gjorde jag inte bort mig allt för mycket varken fysiskt eller socialt, så jag blev inbjuden igen.

Brink, jag och Palm på Skåneleden

Brink, jag och Palm på Skåneleden. Foto: Bysse.

Jag valde att bara vara med tre av fem dagar den här gången, dels för att inte vara borta så mycket hemifrån, dels för att tre dagar är tufft nog för mig. I Delsbo tjatade jag hål i huvudet på teamets ledare Anton Järnberg om alla fina stigningar som finns på Hallandsåsen, så en liten del i det lite udda valet av träningsort i slutet av oktober får jag nog ta på mig. Stefan Palm har sin syster i Båstad och ”tryckte också på”.

Det blev tre jätteroliga och inspirerande dagar. I Delsbo bloggade jag efter varje pass med detaljer och bilder. Då hade jag väldigt lite på jobbet, men för närvarande är det ”knökafullt” med texter att skriva, så mellan och efter passen valde jag att fokusera på att skriva och jag lyckades klämma in ca 6 timmars ganska effektivt arbete per dag.

På tre dagar tränade jag ca 4 timmar om dagen i snitt. Alla tre dagarna blev mina största träningsdagar sedan Delsbo i augusti. Men jag var oväntat mogen och körde lite färre intervaller än de andra, drog ganska lite på distanspassen, tryckte aldrig upp pulsen till extrema nivåer och avslutade styrkepasset före de andra. Samtidigt var jag noga med att ha i mig en massa energi under passen, så jag klarade av träningen bättre än jag trodde. Armarna blev tröttare än vanligt vissa pass, men överlag var formen klart godkänd med tanke på höstens träningsmotgångar.

Under veckan kommer lite bilder och annat från dagarna på Bjärehalvön.

Jörgen Brink

Jörgen Brink var pigg på lägret! Foto: Erik Wickström.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Tre dagar med Lager 157 SKI TEAM i Båstad

  1. Vasa skriver:

    Ok, om man ska ha stödstrumpor. Varför inte neongula med reflexer?

  2. Niklas Solsjö skriver:

    TUB-åkarna kör väl med neongula vad jag sett?

Kommentarer är stängda.