Oscar Bergenholtz 2:a på SkiErg-listan

Oscar håller på att tokrenovera sitt hus och har tränat uselt i höst, så han är inte så stark som det ser ut.

Oscar håller på att tokrenovera sitt hus och har tränat uselt i höst, så han är inte så stark som det ser ut.

Ett av Idas största intresse är matlagning, vilket är en stor fördel för mig eftersom jag varje dag får ta del av hennes goda mat. Jag brukar äta lunch hemma, ute eller på reklambyrån Rekyl (där jag har mitt kontor) medan vi i stort sett alltid äter middag hela familjen kl 17.30. En helig tid som jag gärna inte ruckar på, vilket är anledningen till att jag gillar att träna med Per Löwendahl kl 16.15 istället för klubbträningar kl 18. När jag var pappaledig lagade jag en hel del mat, framförallt Flygande Jakob, men för det mesta är det Ida som kockar och jag som diskar. Division of labor.

Oscar Bergenholtz på 100 meter SkiErg

Oscar Bergenholtz på 100 meter SkiErg

Vi gillar också att umgås i form av middagar och de senaste veckorna har det blivit middag i goda vänners lag nästan varannan dag, vilket är väldigt trevligt. När vi har vänner hos oss blir de ofta nedtvingade i min källare, dels för att jag ska kunna visa upp de senaste förändringarna, dels för att de ska dra 100 meter SkiErg. Men faktiskt går de flesta ned väldigt frivilligt, inte minst skidåkare.

Oscar Bergenholtz med fru Elisabeth var på besök i lördags och Oscar drog till med en kanontid på 100 meter. 17,5 sekunder, vilket tar honom upp på en 2:a-plats på den åtråvärde SkiErg-listan. För tillfället har jag båda SkiErgarna hemma, men snart kommer den gamla att åka till Aplared, så jag vet inte hur jag ska göra med listan i fortsättningen. Eftersom jag väggmonterat den nya är den förmodligen aningen snabbare.

Apropå Rekyl, här är filmen om Borås som idrottsstad där jag medverkar i några korta klipp på rullskidor.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Oscar Bergenholtz 2:a på SkiErg-listan

 1. Anders skriver:

  Är den äldre skiergen till salu? 🙂

  • Erik Wickström skriver:

   Jag har fått många mejl om detta, verkar finnas ett behov för begagnade SkiErgar 🙂

   Den ska till Aplared, så jag kan köra när jag är i stugan och hos svärföräldrarna!

Kommentarer är stängda.