Fler föreläsningar

Tack alla ni som kom och lyssnade när jag pratade om träning för Vasaloppsåkare på Brämhults Gård i lördags! Ytterligare två föreläsningar är inbokade i november, en i Stockholm och en i Göteborg. Det är alltid roligt att prata om skidåkning, särskilt eftersom många är så härligt intresserade!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Fler föreläsningar

 1. Perfekt att du kommer till skolan så man lär sig något man kan ha mer nytta av än fouriertransformer och reglering av tidsdiskreta system 😉

 2. Lars Bern skriver:

  Precis, idag kom inbjudan från http://sportteknologi.se/ på Chalmers.

 3. Erik Wickström skriver:

  Jag ska prata om Laplacetransform 🙂

 4. Härligt, nu vet jag äntligen vad jag ska med min signaler och system-kunskap till. Man skulle ju enkelt kunna ställa upp en differentialekvation med kraften från ett stavtag som insignal och med postionen som utsignal och sen laplace:a för att kunna plocka fram en överföringsfunktion. Man skulle kunna tänka sig att insignalen (kraft i ett stavtag) beror på massa vinklar och då kunna hitta de mest optimala vinklarna.

  Om man sen skulle vara intresserad av att se hur postionen beror på tiden är det bara att inverslaplace:a tillbaka 😉 enklare blir det inte att förklara optimal stakteknik 😉

  • Erik Wickström skriver:

   Jag läste Laplace år 2002, så minnet är väl inte purfärskt! Ditt resonemang skulle nog impa på HC 🙂

   • Haha ja kanske det och med lite kunskaper inom matematisk statisk och Stokastiska processer Så kan man räkna ut var sannolikheten för minst kö i startbacken är. Sen kan man hoppa intervallerna på SkiErg:n 😉 äntligen har man lite nytta av Chalmers 😉

Kommentarsfältet är stängt.