Svärfars skoter och farväl till SkiErgen

Svärfars "nya" skoter

Svärfars “nya” skoter

IMG_0636

Igår åt vi lunch ute hos Idas föräldrar i Aplared. De bor på gård och har till Astrids stora förtjusning tio kossor, men de har även vanliga jobb (föräldrarna alltså, inte kossorna). Svärfar Inge har även en förkärlek till att samla på sig alla möjliga grejer i alla deras ekonomibyggnader och han har det mesta “på lagret”. Traktorer, båtar, bandsågar, vedklyvar, takboxar, kompressorer, jordfräsar, höskrindor, cementblandare med mera. Notera att samtliga substantiv skrevs i plural.

Nu har även en (hittills bara en) snöskoter nått maskinparken och det är inget dåligt åk. Jag ser fram emot skidspår på åkrarna och ängarna på julafton med Inges hemmabyggda spårsläde.

Catharina Ramhult i förra veckan

Catharina Ramhult i förra veckan

Sista hundringen
Annars får jag dra SkiErg. Nu har nämligen min SkiErg som jag haft sedan november 2011 fått ett nytt hem. Hos just Idas föräldrar. Svärfar siktar på stordåd i HalvVasan och har på något mystiskt sätt övertalat sin fru och att stakmaskinen ska placeras i “biblioteket”, som ligger precis jämte vardagsrummet.

Numer håller jag mig till den nya. Det betyder också slutet för den åtråvärda 100 meters-listan. Eftersom tiderna är marginellt bättre på den nya känns det inte rättvist att jämföra. Catharina Ramhult blev siste person att sätta en tid och lyckades vinna damklassen med 22,4 s. I herrklassen vann Micke Johansson från Högsäter med en tid från 2011. Grattis till er två, ni är härmed inröstade i den Wickströmska källarens Hall of Fame!

Läs förresten om invigningen av SkiErgen för tre år sedan här, då Magnus “Snickarn” Sjöbjär dominerade. 0,9 sekunder bättre på 100 m har jag blivit på min maskin under tre år.

Micke Johansson, rekordhållaren på 100 meter SkiErg på min lista


Micke Johansson, rekordhållaren på 100 meter SkiErg på min lista. Här trycker han 16,9 s för tre år sedan. Jag tror han är nere på 16,4 s nu på en annan maskin.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Svärfars skoter och farväl till SkiErgen

 1. Lars Bern skriver:

  Var och när blir det i Göteborg?
  Läste om dig och Fredrik Erixsson i Kupé precis på Stockholms-tåget.

  • Erik Wickström skriver:

   Tack för tipset om Kupé, hade inte sett det innan. Gick in på nätet och läste!
   USM i Göteborg skulle kännas rätt om det var det du menade! Från 1 juli nästa år går det ju att ha inomhus 🙂

   • Lars Bern skriver:

    USM är ju minst sagt passé. Blandade ihop min fråga här med ditt andra blogginlägg om kommande framträdande i Göteborg. Det var det datumet/platsen jag var nyfiken på.

  • Erik Wickström skriver:

   Jag hade möte med skidhallen i förra veckan. Återkommer i frågan.

 2. Mikael Wikström skriver:

  Vilka minnen bilden på skotern framkallar, gjorde mitt bästa USM (15:de plats i H15) det året.
  Minns att det var solsken, och violett klister under skidorna, och sockersnö.
  Det var en rejäl utförsbacke kort efter start, där spåren visade sig vara helt bortplogade ända ned till isen, med många vurpor som följd. Minns en blåslagen konkurrent som liknade sin färd ned för backen, med rotorbladet på en helikopter! 🙂

Kommentarer är stängda.