RaceONE – app för publiken att följa deltagarna

Johan Kanto och jag åkte upp ihop och åt en romantisk middag med husets vin (oväntat fylligt) på hotellet i Malung igår. Bodde gjorde jag på vandrarhemmet Turistgården.

Johan Kanto och jag åt en härlig middag på tu man hand med husets vin (oväntat fylligt) på hotellet i Malung dagen innan Skinnarloppet i vintras.

Göteborgskomenten Johan Kanto, som i vuxen ålder blivit hejare på att åka skidor, har nu blivit ännu bättre. Jag började coacha Johan för ett par år sedan genom att skriva träningsprogram och ge uppföljning. Då var han inte ens bland de 1000 bästa i Vasaloppet. Vi samarbetade ett år med stadiga framsteg och de stadiga framsteg har fortsatt. I vintras blev han 218:e i man och i höstas slog den jäveln mig på ett syreupptagningstest på Aktivitus på SkiErg. Han hade 70 och jag 67. Johan och jag åkte också upp till Skinnarloppet ihop i vintras och stannade i Fagersta (tror jag det var) för att över en lunch se damerna magnifika stafettupplösning vid OS.

Johan är en jäkligt trevlig grabb. Men det är inte honom jag ska skriva om, utan om hans sambo Marlene, som expert på att ge markservice åt sin karl. Han gör också fina filmer från loppen ibland, så häng över tangentbordet och reloada Johans blogg efter helgerna på vintern. Marlene ringde upp mig och berättade om en tjänst med namn RaceONE hon har på gång. Jag tycker det verkar bra och häftigt, men istället för att själv sammanfatta det så är jag lat och saxar Johans lovordande text nedan. Glöm inte att signa upp er här så detta blir verklighet!

RACE-ONE-LOGO-150x150Det slås rekord som aldrig förr kring antal sanktionerade motionslopp och vi utövare fullkomligt överöses med olika tips om träningsdagböcker, jämförande av pulskurvor etc. Problemet är att vi faktiskt glömmer bort de som står och hejar längs med vägen eller ger dig service så att du ska orka i ytterligare några kilometer för att ta dig i mål. Dessa personer får på sin höjd se dig några sekunder under ett lopp och sedan ta del av din berättelse i efterhand.

Glöm inte att signa upp er. Då är det större chans att det här blir något riktigt bra!

Glöm inte att signa upp er. Då är det större chans att det här blir något riktigt bra!

Det finns dock snart en lösning på detta! RaceONE är en app som kommer göra det möjligt för publiken att följa dig LIVE interaktivt på en karta under loppet/träning via GPS-signal och dessutom få uppgifter som till exempel:

  • Hur långt utövaren sprungit
  • Tid till åskådarens position
  • Medelhastighet
  • Beräknad målgång

Jag ser en stor potential i detta nytänk kring att aktivera åskådarna mer i loppet och att kunna se på en karta hur du eller din kompis fajtas mot varandra under hela loppet. Det kommer bli ett sjukt spännande inslag i förhållande till att enbart se er några sekunder av ett lopp!

Första utkastet av appen har jag sett och kan bara konstatera att ni måste SIGNA UP er för att vara med när denna app släpps till allmänheten.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Prylar, Träning och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.