Skönt med barmark – snart snö

Jag har nog aldrig uppskattat barmarksträning så mycket som i höst. Jag har nog aldrig varit så motiverad som i höst. Med tanke på att det blir svårare och svårare att få möjlighet att träna, blir varje träningspass roligt. Att få komma ut (eller komma ner i källaren), ta i och rensa skallen. När jag tränade som mest tränade jag för att prestera på tävling. Det gör jag nu också, men kanske mer för att jag helt enkelt gillar att träna.

Robert Malmgren

Robert Malmgren och hade våra fruar borta i lördags, så vi hängde en del med våra små. Ida och jag har en ”grillplats” i kanten av tomten, och då Robban jobbar som brandman kändes det ju lägligt att göra upp en brasa.

Höstens mörker och kyla har varit mysigt. Senaste veckorna har jag nästan dagligen fått frågan om jag längtar till snö, men jag har faktiskt svarat nej. Jag har inte känt mig klar med barmarksträningen, jag saknade några långa och bra rullskidspass. Nu tycker jag att jag är redo för snön, men samtidigt uppskattar jag barmarksträningen eftersom ställtiden är mindre. Vi bor ca 10-15 min bilkörning från skidstadion, så det blir lite märkligt att köra 45 min-pass på snö, vilket jag ofta gör på rullskidor.

Hittills i höst har varit varit på snö tre helger.

  • September i Torsby då jag ordnade Vasaloppsläger
  • Oktober i Torsby då jag var coach för CCC1000
  • November i Storhogna då jag var coach för CCC1000
Norrbärke Skimarathon avgjordes i Orsa i vintras och där hade jag oklanderlig service av Martin Josefsson

Norrbärke skimaraton avgjordes i Orsa Grönklitt i vintras och där hade jag oklanderlig service av Martin Josefsson

Hellre Orsa än Idre
I morgon åker jag för första gången i år upp för att träna själv. Det är min mor, min 2,5 åriga dotter Astrid och jag som åker upp onsdag till lördag och håller till i Orsa Grönklitt. Det ska tydligen vara väldigt fint i Idre, men jag (eller rättare sagt Astrid) undviker gärna att sitta fler timmar i bil än nödvändigt. Så länge det är 1,4 km spår som det är i dagsläget är jag mer än nöjd.

Dessa tre dagarna blir egentligen den enda rejäla snöträningen jag får innan Swix Ski Classics-loppet La Sgambeda om 12 dagar (shit, det är inte långt kvar). Det kanske inte är direkt optimalt, men den resan gör jag ändå främst för att besöka och skriva om skidorten Seefeld. Min första viktiga tävling är AXA Ski Marathon i Falun 28 december. Där vill jag åka bra.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , . Bokmärk permalänken.