Hård bana i Livigno

Jag fick låna utrustning och stakade ett varv på tävlingsbanan. En del rejält styva uppförsbackar på övre halvan. Det blir en utmaning att åka utan fästvalla. Start på 1800 m ö h. Vänder på 2100 m ö h.

Det är tre riktigt tuffa backar på övre slingan. Den första är nog den tuffaste. Nere i backen syns John Kristian Dahl, som varit mycket sjuk i höst. Han sade till mig idag att han tränat 70 timmar på tre månader, så han har inte suttit helt still. Men få hårda pass. Det är inte säkert han startar på söndag och gör han det kommer han nog inte att kunna utmana om segern.

Det är tre riktigt tuffa backar på övre slingan. Den första är nog den hårdaste. Nere i backen syns John Kristian Dahl, som varit mycket sjuk i höst. Han sade till mig idag att han tränat 70 timmar på tre månader, så han har inte suttit helt still. Men få hårda pass. Det är inte säkert han startar på söndag och gör han det kommer han nog inte att kunna utmana om segern. Han behöver nog ett par veckor till innan han är tillbaks i världseliten, lät det som i a f.

Nästan längst bort på banan, längst upp i dalen

Strax innan vändningen på 35 km-banan, längst upp i dalen

På bilden ser det nästan ut som en uppförsbacke, men detta är sista backen innan vändningen. 80 höjdmeter. Det kan bli saxning för stakarna. Efter det är det 15 km "nedför" in i mål. Jag tror inte det blir klungspurt på söndag, banan är för hård.

På bilden ser det nästan ut som det låtar ut fel håll, men detta är toppen av sista backen innan vändningen. 80 höjdmeter på ca en halv km. Det kan bli saxning för stakarna. Efter det är det 15 km ”nedför” in i mål. Jag tror inte det blir stor klungspurt på söndag, banan är för hård.

Anna-Karin Strömstedt ska kommentera i helgen

Anna-Karin Strömstedt ska kommentera i helgen

Magnus Östh, alltid lika kul att se Täbys och kanske även världens bästa längdskidfotograf.

Magnus Östh. Alltid lika kul att se Täbys och kanske även världens bästa längdskidfotograf.

TD-Thomas

TD-Thomas

Livigno är fint

Livigno-morgon

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hård bana i Livigno

  1. Pierre skriver:

    Man blir ju inte det minsta sugen på att åka på snö när men ser de bilderna….

Kommentarer är stängda.