Grotfallsrundan 2015

Det bästa med Orsa är våfflorna i Fryksås. Inte bara för att byn, huset och inredningen är fin, samt att man åker skidor dit, utan även för att våfflorna de facto ÄR top notch.

Det bästa med Orsa är våfflorna i Fryksås. Inte bara för att byn, huset och inredningen är fin, samt att man åker skidor dit, utan även för att våfflorna de facto ÄR top notch.

FullSizeRenderI tisdags avgjordes inofficiella inofficiella Norrbärke skimaraton när vi hade träningstävling i Mora. Tydligen avgjordes officiella inofficiella Norrbärke skimaraton på hemmabanans konstsnöspår på Hagvallen. 26 varv=42 km med Daniel Olsson som först i mål.

Idag avgjordes inofficiella Grotfallsrundan (eller fanns det en officiell inofficiell även här?) i Orsa Grönklitt. IFK Mora SK:s Oscar Bergström och jag åkte 3 varv på förra årets Norrbärke-bana (elljuset+Vägspåret bort till Stormon och ett varv där och tillbaks, tot 10,6 km) + 1 varv på elljusspåret. Totalt ca 35 km.

Det började snö i slutet av racet. Sedan blev det typ snöstorm.

Det började snöa i slutet av racet. Sedan blev det typ snöstorm.

Första två milen hade vi bestämt att åka ihop i aningen lugnare tempo. Jag drog hela första varvet och han drog 2/3 av andra varvet. Men jag kände att det gick fortare när jag stod för farthållningen. När det var fri varv flög Oscar av ganska tidigt i Björnbacken på elljusspåret och på de resterande 13 km lyckades jag sätta 3.50 min på honom.

Det var återigen just bara ett träningsrace, med träningsskidor. Dock hade jag i alla fall inte bättre glid än honom. I tisdags hade jag en riktigt formtopp, men idag var det lite segt. Både Oscar och jag upplevde föret ganska trögt (medelhastigheten var låg) och båda tyckte att vi fick jobba lite väl mycket muskulärt jämfört med flåset. Min medelpuls var bara 78 procent, att jämföra med 87 procent i tisdags. För egen del tror jag också att veckans myckna skidträning gjort att överkroppen börjar bli lite trött.

Sista milen lade jag in 10 st impulser á 15 staktak för att simulera tävling. Överhuvudtaget brukar jag göra hårda långpass tävlingslikt: laddar mentalt ca ett dygn, dricker koffein och socker, stannar helst aldrig, åker med optimal storlek på trugor, startar och avslutar gärna snabbt mm. Då tror jag det ger bättre träningseffekt.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Grotfallsrundan 2015

  1. Daniel Olsson skriver:

    Tjena Erik. För info så vill jag berätta att det inte var många i Tisdags som tog racet på allvar. Det var nog bara jag som försökte pressa på distansen ut. Jag tror många också klev av allt eftersom och var nöjd med färre varv helt enkelt.
    En trevlig dag i spåret kan man säga.
    Lycka till i vinter
    hls Daniel Olsson http://vagaegenvag.blogspot.se/

  2. Ping: Träningsdagbok Orsa förra veckan | Erik Wickström – Konditionskonnässör

Kommentarsfältet är stängt.