Kanske det fungerar?

RÅ funktionsdryck

RÅ funktionsdryck

Jag har i några veckor varje dag druckit rödbetsjuicen RÅ, som jag skrivit om i ett tidigare blogginlägg. Det är alltid svårt att utvärdera nyttan av sådana här produkter, men jag utesluter inte att det givit en bra effekt.

Som en bonus tror jag det är en bra produkt för hälsan (det är skillnad på produkter som är bra för hälsan och bra för idrottsprestationen). Råsaft känns bättre än pulver.

En nackdel är att det får lite väl bra fart på magen i början. En fördel är att de tio procenten lingon gör den mycket godare än rena rödbetsjuicer.

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Kanske det fungerar?

 1. Jag brukar göra min egen i en juicemaskin.. Då kör jag med lite citron, morot och Ingefära så blir det bra smak och ännu nyttigare. Oxå osäker på om det hjälper för prestation (även fast en del studier tyder på det) men bra för hälsan är det i alla fall!

  • Erik Wickström skriver:

   Hemgjort med bra råvaror är alltid bäst! Men det blir en del disk av råsaftscentrifugen, samt mycket skalande etc. Typ 45 min jobb för ett glas juice 🙂

   • Hehe jo men lägg på 15 minuter så har du en dryg liter så får hela familjen i 2 dagar… Många näringsämnen som är bra för dom små…! Men kan ibland vara lite svårt att få i dom juice gjord på ingefära, bladspenat, grönkål, rödbetor citrus och liknande… 😉
    Mina dricker fast dom inte tycker om för vi har gett dom rätt motivation och ibland gör jag även god fruktjuice.. Motivatorer: Att dom inte vill bli sjuka, att dom vill bli starka, vi kallar den springjuice för dom älskar att springa och man blir snabb av juicen säger jag, det är bra på att träna sig på det man inte tycker om, dom får popcorn och druvor på lördagsmyset om dom dricker upp osv… Alltid funkar nån av dom motivatorerna 😉 Är det ens ett ord? motivatorerna haha

   • Erik Wickström skriver:

    ”Springjuice”, det känns ju t o m som ett kommersiellt gångbart namn 🙂

Kommentarsfältet är stängt.