Underhållning i världsklass

Petter Northug i Beitostölen. Bilden tog jag vid världscupöppning 2009/2010, under epoken då jag inte åkte så mycket skidor.

Petter Northug i Beitostölen. Bilden tog jag vid världscupöppningen 2009/2010.

Petter Northug är min andra skididol jag haft, efter Per Elofsson vars växel 3 i skejt vi dräglade över på skidgymnasiet i Ulricehamn runt millennieskiftet. Jag har intervjuat Northug en gång, det var en telefonintervju för några år sedan och jag minst att jag var nervös, forcerad och gjorde en ganska dålig intervju.

Naturligtvis påverkade händelsen i maj delvis min syn på Northug, men det går inte att komma ifrån att han är en fantastiskt entertainer som bjuder på sig själv, gör skidåkning roligare att titta på och som gör att skidåkningen breddar sin målgrupp. Han är bland det bästa som har hänt längdskidåkningen och videon nedan från norska mästerskapens stafett igår är underhållning i världsklass. Vad som bör tilläggas är att killen han ”leker med” inte har några vidare invändningar mot Northugs beteende, vilka vissa träiga medier verka ha.

Här är länken till klippet på NRK Sports Facebooksida där Northug visar att VM-formen är i antågande med två rejäla ryck.

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Underhållning i världsklass

 1. fd diagonalekvilibrist skriver:

  Hmm..själv har jg ju föga otippat haft andra husgudar; sixten, ”säcken” och Langli..
  Faktiskt har jg inte mkt till övers för karaktären Northug, redan innan fyllkörningsincidenten var jg rätt tveksam..men den var ju helt klart spiken i den kistan för min del, oavsett hur mkt han betyder för sporten via publicitet, etc.
  Men jag är iofs en ”bakåtsträvare” och för mig dog skidsporten rätt mkt iom Poltaranins stak (stak-skate)- seger i Touren.

  Krya nu Erik, så går d säkert bra redan till helgen och även senare i mars på själva ”stakaloppet”!!

 2. Är helt enig Eric! Ang. vinsten så var ju inte Sundby med vad jag kunde se, då hade nog Petter kommit två. Sundby som faktiskt oxå blivit lite ”idol” i mina ögon efter jag sett två roliga intervjuer med han, en där han blir utfrågad om antalet träningstimmar och en där han pratar om hur han låg sömnlös över valet att gå med eller utan fäste tidigare i VC när Calle och Petter körde enbart stakning…

  • Axel skriver:

   Det är inte alls säkert att Sundby hade vunnit även ifall han varit i slag. Northug är verkligen på g nu, och jag tippar att han skulle ha vunnit i alla fall.

 3. Niklas skriver:

  I och för sig inte helt oväntat att en yngre åkare på väg in I landlaget ej vill ha några synpunkter I media på att Norges megastjärna nummer ett driver lite med honom,
  Petter är en underhållare och jag tyckte verkligen att han fångade stunden I Tour de Ski när han råkade lägga sig under Coop reklamen eller när han lyfte upp nummerlappen vid målgång med samma varumärke på. Som skidåkaren Petter imponeras jag över hans enorma frekvens i stakningen, både på treansväxel i skate och i klassisk stakspurt, Men även hans enorma driv och tempoväxling på tvåansväxel i skate. Dock gillar jag inte när han hånar andra åkare, speciellt när han vinner. Det är inget han behöver hålla på med.Härskarteknik och förminskning av motståndare är faktiskt inget som skidsporten behöver. Damerna är trevliga mot varandra även om de är individualister och vill vinna, ändå är de stora varumärken allihop så det borde gå på herrsidan. också. Om inte så säger det tyvärr en hel del om oss som åskådare och media. Men det är ju i och för sig en helt annan diskussion:)

Kommentarer är stängda.