Inte svartvitt

Jag fick några reaktioner åt båda håll på min hyllning till Northug som underhållare igår. Intressant nog fick jag ett par kommentarer på bloggen om Facebook om att de istället gillar Anders Aukland och Sixten Jernberg. Jag ser upp till alla tre. Jag förstår inte att det skulle kunna råda ett motsatsförhållande. Det är olika personer och det är skillnad på sak och person.

Anders Aukland, som jag varit på läger med i tre dagar och träffat många gånger, är tillsammans med sin bror Jørgen kanske de två åkare jag ser mest upp till av alla skidåkare. De är proffsiga, roliga, hårda, smarta och samtidigt inbjudande och trevliga. Sixten har jag aldrig träffat, men hans stil som avspeglas i media tycker jag är härlig. Stenhård träning lönar sig. Northug har säkert massvis med osunda värderingar som jag inte alls kan stå bakom (fyllekörningen är förfärlig och naturligtvis oerhört allvarlig), men när jag sitter framför TV gör han skidåkningen roligare att titta på.

Dessutom tror jag hans ”håningar” är ett spel för gallerierna. Jag tror inte hans konkurrenter känner sig hånade, utan suckar nog mest och säger ”Det är Petter”, på frågan om hur det känns att bli ”hånad”. Jag tror Petter har lika många och lika bra kompisar i världscupcirkusen som andra. Men det är inget jag vet.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Inte svartvitt

  1. Han är (förutom fyllekörningen) skidåkningens svar på Zlatan. Älskar’n! Behövs lite mer attityd i skidåkningen imo!

Kommentarsfältet är stängt.