Rullskidsvärldscupen 2002

 Sommaren 2002 körde jag som sistaårsjunior rullskidsvärldscupen, och tävlade bland annat i Tyskland, Polen, Tjeckien och Skåne (Helsingsborg, Osby, Malmö)! På den tiden gick alla tävlingar i skejt, med flera backrace. Och då precis som nu riktigt sprint, alltså 200 meter och inte medeldistans som i skidåkning på snö. Vilket jag för övrigt var fantastiskt dålig på.

Det gick bra på distansloppen och jag vann en tävling i Tyskland och blev tvåa i en annan i Tjeckien. Det var en jäkligt rolig resa med många minnen till Europa den sommaren med legender som Joel Valtanen, Robin Lindqvist, Björn Andersson, Tobias Westman, Daniel Sjödin och Daniel Cornelius. För att inte tala om ledarna Johan Ericsson och Johan Håmås.

När vi plockade ihop köket inför renoveringen igår fick jag plocka ned planschen nedan, som suttit på insidan av städskrubbsdörren sedan 2002. Ingen fel på den bilden, där Björn Andersson drar före Petter Lithén (och är det ingen mindre än Dick Magnusson som tredjegubbe?). Jag ska fråga Ida om den kan få en framträdande plats i det nya köket.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Rullskidsvärldscupen 2002

  1. Larsake.Carlzon@sodra.com skriver:

    Ett tips: gör en tapet av bilden. Ev kan gå hem/Lå Skickat från min iPhone

  2. Dick Magnusson skriver:

    Haha, jag tänkte faktiskt på denna för någon vecka sen, den satt på väggen hemma i garaget i Vaggeryd i många år, men den försvann tyvärr i flytt. Men jodå, nog är det mina välsvarvade spiror man ser i bakgrunden!

Kommentarsfältet är stängt.