Vasalöparen lämnad till tryck

Det verkar som det är dags att röra på sig

Det verkar som det är dags att röra på sig

I morses lämnades Vasalöparens aprilnummer till tryck. Äntligen! Även jag tycker arbetet med Vasalöparen är otroligt roligt så är sista veckan alltid tuff. Det blir långa dagar och jag är inte så mycket med barnen som jag vill, och det blir lite träning och mycket stress. Jag tror mitt rekord i träningsdos veckan innan tryck är 4 timmar. Den här gången blev träningsveckan 2 timmar, och veckan innan det 5 timmar. Så nu är jag sugen på att springa och cykla lite mer!

Köksrenoveringen är en liten ”krydda” i vardagen. Det frestar på att inte ha ett kök med två små barn. Även ifall vi tar hjälp av snickare, rörmokare, elektriker och målare så blir det en del att stå i. Förutom en aldrig sinande mängd beslut så är det en hel del att koordinera för att det till slut ska bli ett kök. Men fint ska det bli!

Lusharpan. Har det någon gång funnits tillräckligt med plats på denna återvinningsstation? Förra veckan var svärfar och jag här många gånger med släpkärran.

Lusharpan. Har det någon gång funnits tillräckligt med plats på denna återvinningsstation? Förra veckan var svärfar och jag här många gånger med släpkärran.

90-spis
Sedan vi köpte huset i maj 2012 har vi bland annat bytt tak, bytt ett tiotal fönster, bytt panel på södersidan, målat om på norrsidan, flyttat en vägg i vardagsrummet, öppnat upp en vägg, gjort ytskikt (golv, väggar, tapet) i några rum och renoverat badrummet. Efter köket är vi nästan ”klara” med huset. Klar blir man såklart aldrig. Och allt kommer tillbaka och en hel del oförutsett händer. Men målbilden vi hade när vi köpte huset var att fixa de grejerna nämnda ovan samt ”bara” ett par saker till, så det känns kul.

I nästan samtliga fall har vi valt enkla lösningar för att försöka hålla kostnaderna nere. Med köket kommer vi för första gången ta ut svängarna mer, med en 90-spis (60 cm är standard) och ångugn som kronjuveler. Matlagning är ett av Idas största intressen. Vi slår även ut en bärande vägg så köket blir större. Nu är det bara att hoppas på att det mesta går någorlunda rätt!

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.